Fins als ous de la Vuelta

‘Haters’, creieu-me, si un parell de dies heu de canviar els horaris o fer més cua de l’habitual per desplaçar-vos en cotxe, sobreviureu

"'Tio', estic fins als ous de la Vuelta. Cada dos per tres em tallen la carretera de casa per fer algun tipus d’esdeveniment esportiu". Aquesta és la reflexió que em feia el passat dilluns un amic meu, cansat de les incidències sobre el trànsit que tenen aquest tipus d’activitats. Jo, mentre, posava cara de pòquer davant de tan severa afirmació i pensava que estava encantat amb l’arribada de la ronda ciclista.

M’encanta veure les carreteres plenes de ciclistes aficionats, d’autocaravanes arribades d’arreu estacionades a la vora dels ports de muntanya i sí, m’encanta veure el centre del país col·lapsat, inundat de camions publicitaris, unitats mòbils de televisió i cotxes amb les marques dels patrocinadors. M’encanta perquè ens treu de la rutina, pel ressò mediàtic i perquè aquest ressò es projecta a l’exterior de manera positiva, cosa gens fàcil en els darrers temps.

És evident que aquest esdeveniment comporta molèsties a certs col·lectius com ara repartidors o taxistes, però la resta moltes vegades ens queixem per vici. Podríem contar amb els dits de la mà (i encara ens en sobrarien) els dies en què es talla el trànsit d’algunes carreteres del país per aquests motius, però tot i així, a certes persones els hi sembla massa. Mai plou a gust de tothom. ‘Haters’, creieu-me, si un parell de dies heu de canviar els horaris o fer més cua de l’habitual per desplaçar-vos en cotxe, sobreviureu. Mentrestant, els que hi veiem la part bona ens ho passarem en gran.