OPINIÓ

Frustrats, impotents i derrotats

Així acabaren els jugadors del Mallorca després d’haver perdut el primer partit de la temporada a Son Moix. Frustrats, impotents i derrotats per un equip inferior –o això diuen els papers– i que és a més de vint punts de distància del líder. La derrota del Mallorca pot semblar sorprenent, però la realitat va ser que el C. D. Ebro –un equip que mai no ha passat de jugar a la Segona B– no va tenir cap problema per mantenir el gol que marcà al minut 15 de la primera part, a la sortida d’un córner, i que va sorprendre tota la defensa mallorquina, sobretot el porter Reina. Els aragonesos es limitaren a marcar de prop els jugadors del centre del camp i amb això en tengueren a bastament, perquè els puntes mallorquinistes, Cedric i Prats, una jornada més, passaren totalment inadvertits. L’afició mallorquinista es degué ensumar qualque cosa, perquè va ser molt poca la que va anar al camp. L’entrada més fluixa per veure el pitjor partit de la temporada, després de la mala imatge i la derrota a Cornellà de la setmana passada. L’equip d’ahir de Vicente Moreno no va tenir res a veure amb aquell que dominava els rivals i que creava oportunitats de gol. Els jugadors estaven molt espessos i ni tan sols varen ser capaços de recórrer a accions a pilota aturada. Ahir el Mallorca va ser impotent en totes les jugades d’estratègia i no va treure gens de profit dels córners o faltes que va tenir a favor. Només una acció individual d’Aridai va rescatar de l’avorriment la parròquia local, però llàstima que la rematada –l’única de tot l’equip– rebotàs al travesser.

Aquesta derrota hauria de servir al Mallorca per recapacitar i posar fil a l’agulla amb vista als pròxims compromisos; per començar, el de la pròxima jornada, que sens dubte serà el més difícil que hauran jugat fins ara: contra el segon classificat, el Vila-real B.

 

L’Atlètic Balears, al pou de la classificació

 La jornada ha estat positiva per als equips de les Pitiüses, amb la victòria de la Penya Esportiva al camp del Deportivo Aragó, i l’empat del Formentera davant el Vila-real B. Allò més dramàtic és la situació de l’Atlètic Balears, que, amb la derrota a Badalona, queda més enfonsat al pou de la classificació. L’equip de Son Malferit emet senyals més que preocupants.