'Gilets jaunes'

No he vist, llegit ni escoltat cap declaració del cap de Govern, Toni Martí, fent arribar a la diplomàcia francesa la seva inquietud perquè les mobilitzacions s’allarguin i afectin al nostre país

Tres dies porten al Pas de la Casa aguantant estoicament les conseqüències de les mobilitzacions a França protagonitzades pels ‘gilets jaunes’ en contra de les polítiques econòmiques d’Emmanuel Macron, el detonant de les quals ha estat la pujada del preu dels carburants. Talls de trànsit a la RN20 que dificulten l’accés a Andorra -que dit sigui de pas aquests talls no han estat autoritzats pel govern francès- o rutes d’accés a l’aeroport de Tolosa bloquejades; protestes que sens dubte tenen i tindran un impacte sobre els comerciants del Pas de la Casa, tant si s’han acabat produïnt com si no, ja que el seu gran ressò mediàtic segur que ha fet desistir més d’un i de dos de moure’s de casa.

Tres dies i encara no he vist, llegit o escoltat -ja em corregiran si vaig errat- cap ciutadà que s’hagi manifestat per muntar una associació d’afectats per emprendre accions legals contra els ‘gilets jaunes’ davant del perjudici que les legítimes mobilitzacions al seu país de retruc afecten al nostre. Tampoc no he vist, llegit ni escoltat cap declaració del cap de Govern, Toni Martí, fent arribar a la diplomàcia francesa la seva inquietud perquè les mobilitzacions s’allarguin i afectin al nostre país. Ni tampoc el portaveu del Govern, Jordi Cinca, expressant la seva preocupació pel trasbals pels ciutadans d’Andorra que causen les mobilitzacions del ‘gilets jaunes’.

Ah, és clar! És que són ‘gilets jaunes’ i no CDR! És que són a França i no a Catalunya! És que és el Pas de la Casa i no la frontera del riu Runer. Ei! O potser només són coses meves.