OPINIÓ

Golejada i partit rodó a Son Moix

De res no li ha servit a José Luis Oltra haver estat entrenador del Mallorca fa unes temporades i haver deixat una bona imatge a l'afició. El tècnic del Tenerife, que també ha tornat a l'illa, se n'ha anat capcot de Son Moix, amb quatre gols en contra i una imatge no gaire bona del seu equip. Ara bé, mai no sabrem si la golejada ha estat culpa del Tenerife o del Mallorca. Des del punt de vista mallorquí, està clar que el mèrit és de l'equip de Vicente Moreno, i segurament és veritat. Si en el futbol el que compta són les victòries i els gols, és evident que l’únic que n'ha fet és el Mallorca, fins i tot el que s'ha adjudicat el Tenerife, ja que l'ha marcat Salva Ruiz en pròpia porta. És la primera golejada de la temporada i, sense cap dubte, el partit més rodó que han disputat els mallorquinistes.

Si el que és habitual és veure resultats molt ajustats i tots per la mínima, la d'aquest dissabte és una autèntica allau de gols a favor d'un equip que, contràriament a les dues darreres jornades, ha entrat molt bé en el partit, ja que ha anotat el primer gol quan encara no havia disputat ni quatre minuts. No hi ha dubte que aquest detall, importantíssim, és de molta ajuda per encarrilar i desplegar totes les idees que té un equip. Així ho ha sabut gestionar el Mallorca, que, dirigit per l'imprescindible Salva Sevilla, ha controlat el centre del camp gairebé tot el capvespre.

Després del 4 a 1 d'aquest dissabte, sembla que els de Moreno estan més capacitats per jugar al contraatac. Gairebé els quatre gols han arrencat en una acció d'aquestes característiques, si més no el gol de Prats i el d'Álex López. Aquest dissabte, els poc més de 7.000 aficionats –ens semblen molt pocs– que han anat a Son Moix n'han sortit amb un bon somriure després d'haver presenciat una actuació coral del seu equip, haver vist quatre gols i acabar (atenció!) sense cap targeta d'amonestació. Aquesta podria ser la bona notícia per als mallorquinistes, que, diumenge darrere diumenge, solen acabar amb tres o quatre targetes grogues i qualque expulsat. És un resultat magnífic, sobretot treballat, i fruit del joc, l'actitud i el compromís de la majoria de jugadors, que no fa gaire mesos jugaven a Segona B. Els nous fitxatges, però, encara no són titulars i fins i tot alguns no han estat ni convocats.