OPINIÓ

Guanyar i perdre per la mínima

És evident que en el futbol guanyar o perdre per més d'un gol o simplement per un és exactament el mateix. Ahir, a Alcorcón, el Mallorca va experimentar aquesta sensació. L'equip de Vicente Moreno va sumar sis punts les dues primeres jornades guanyant per la mínima i ahir li va passar el mateix, però en contra. És de suposar que no passa res ni que tindrà conseqüències, això és futbol, perquè els homes que jugaren a Santo Domingo ho feren tan bé com saben i poden. En aquest sentit, segurament l'equip que aquest divendres anava de color groc –no entrarem a qüestionar aquest color– va mostrar un poc més d’experiència en una categoria que coneix molt bé i que per algun dels mallorquinistes era nova. L'Alcorcón va mostrar més ofici, va tenir més serenitat i va controlar gairebé sempre el centre del camp o hi tenia superioritat numèrica. D'aquí que tant Marc Pedraza com Salva Sevilla ho passassin tan malament durant tota la primera part. Sobretot Pedraza, que Vicente Moreno va haver de canviar a la segona perquè ahir no va ser un bon dia per al migcampista, malgrat que normalment és un jugador fonamental en el centre del camp.

El Mallorca, en general, va donar la cara, no es va amagar, però per a aquesta categoria li fa falta un poc més de nivell. No es tracta aquí d'esbucar la bona feina que ha fet els dos primers partits de la temporada, però és evident que la Segona A és molt enfora de la B i alguns jugadors s'hauran d'esforçar un poc més si volen sumar.

Si hem de cercar alguna bona notícia, la podem trobar en el debut de l'eslovac Valjent. El central segurament no té l'experiència de Raillo, però no va desentonar gens ni mica, nervis inclosos, i fins i tot va salvar un gol cantat damunt la línia. Ara el Mallorca ja sap què és perdre. Diumenge que ve rebrà un dels equips que estan cridats a lluitar per l'ascens, el Cadis de l'exmallorquinista Álvaro Cervera, un dels jugadors inoblidables d'aquell Mallorca dels anys noranta. Però, ja ho sabem, la nostàlgia no serveix de gran cosa: la realitat és la que mana i la visita dels andalusos no serà la mateixa que la dels navarresos de Pamplona.