Publicitat
Publicitat

Incendis, accidents, morts i ferits

Afortunadament, i a pesar de les males notícies, el primer semestre del 2016 ens ha deixat una pila d’informacions esperançadores

Que les males notícies generen més interès que les bones no és cap novetat. Però que de les 25 notícies més llegides aquest any a l’ARA.AD un total de 18 siguin de successos fa pensar que cada dia ens agrada més el morbo. Tret de les informacions sobre les obertures de l’FNAC i Starbucks a Andorra, els incendis, accidents, morts, ferits, detinguts, acusats i tota mena de successos més o menys esborronants continuen sent els temes estrella de l’actualitat.

Les 25 noves més llegides en aquest portal des del passat 1 de gener sumen exactament 83.259 lectures. D’aquestes, les 18 amb contingut morbós o aterridor arriben a les 67.146. Una xifra significativa -una mitjana de 3.730 lectors per notícia- si es té en compte que les informacions relacionades amb l’actualitat política, econòmica, cultural o científica, per exemple, amb prou feines criden l’atenció. I això que més de 3.000 persones es connecten cada dia a l’ARA.AD per saber quin pa s’hi dóna a Andorra, tot i que fer clic en els temes sense morbo sembla que no complau.  

Possiblement els generadors d’informació -institucions, entitats, administracions públiques, polítics, actors socials i econòmics, agents culturals i esportius, etc.- haurien de fer un pensament i posar el seu granet de sorra per fer que les coses que ens expliquen siguin un xic més innovadores o sorprenents. Però també aquells que ens agrada contar coses, periodistes o no, segurament ens ho hauríem de fer mirar perquè difícilment captem lectors sense un titular escandalós. Com si allò que no té taques de sang no sigui d’interès per als lectors.

Afortunadament, i a pesar de les males notícies, el primer semestre del 2016 ens ha deixat una pila d’informacions esperançadores i positives que tot i passar més desapercebudes del que seria de desitjar han omplert pàgines i pàgines amb fets i iniciatives pròsperes i prometedores.