Incongruències de l'heliport

Rotund fracàs el d'aquest govern amb una infraestructura que havien qualificat com a prioritària des del minut zero i l'havien elevat a qüestió d'estat

Dos anys per anunciar-nos que l'Aviació Civil francesa no farà l'informe que se li havia demanat sobre la idoneïtat de la ubicació de l'heliport a les Tresoles a partir d'uns informes tècnics, perquè l'administració francesa considera que no és feina seva i que més val que el Govern l'encarregui a una empresa privada. Ho va dir el ministre, sense ruboritzar-se, en la sessió del Consell General de dijous passat. I l'oposició ho va escoltar sense piular des dels seus escons. Dues consideracions al respecte.

Primera, cal recordar que per entremig d'aquests dos anys se'ns havia dit que l'informe s'estava fent i que ja era quasi imminent que tinguéssim els resultats. Està clar que, davant aquesta incongruència podem imaginar-nos que o se'ns ha faltat a la veritat o no se'ns ha dit tota la veritat sobre la demanda feta a França (quan? qui? com?).

Segona, un informe fet per una empresa privada, per norma general, sempre respon als interessos de qui li encarrega. Però, a més, i suposant el benefici del dubte, difícilment un projecte d'aquestes característiques pot fonamentar-se únicament en una valoració d'una empresa privada, per molt que es digui de prestigi i independent i la faci sobre uns informes tècnics ja existents.

Davant de tot plegat, i com semblaria que el cap de Govern hauria explicat als veïns, la nova situació deixa la decisió de la idoneïtat de la ubicació de l'heliport a les Tresoles per a la propera legislatura i, per tant, com un element de debat electoral una altra vegada. Si això és així, rotund fracàs el d'aquest govern amb una infraestructura que havien qualificat com a prioritària des del minut zero i l'havien elevat a qüestió d'estat. No sabem com acabarà aquest serial, i potser el nou executiu acabi imposant la ubicació del lloc; però el que sí hem vist i constatat és la força que poden tenir els veïns quan s'organitzen (Tresoles, Comella i Patapou). Convindria que els governs no subestimessin tant al poble.