Jordi Casamajor

Està fent un feina que ara ja agraïm, però que encara en gaudiran més les generacions futures

El Jordi Casamajor és un gran escultor. No descobreixo res. De fet, no he trobat ningú que em digués el contrari. També el coneixem per la seva passió pels gravats rupestres que en bona part explica el seu característic estil escultòric. Hi ha una altra faceta, però, del Jordi Casamajor que m'interessa destacar que no és altra que la de deixar constància dels canvis soferts pel país al llarg del temps; les metamorfosis andorranes, en diu ell, que recollides en un reguitzell d'imatges d'indrets del país deixen constància de les mutacions que es produeixen -o que l'empremta de l'home deixa- pel pas del temps.

És una sèrie que va començar l'any 2010 amb dues imatges contraposades d'anys diferents, de la de la Creu Grossa d'Andorra la Vella, i la darrera que ha penjat ha estat a principis d'aquest 2016 contrastant dues fotografies de la plaça Major de Sant Julià de Lòria d'èpoques diferents.

Més enllà del valor que cadascú de nosaltres li puguem donar o de l'interès que sempre ens suscita contemplar les imatges antigues i veure com han canviat els racons del país, és evident que Jordi Casamajor està fent un feina que ara ja agraïm, però que encara en gaudiran més les generacions futures. Fins i tot, si volen, podran elaborar unes metamorfosis en tres tempos: els dos que haurà deixat l'artista en la seva recerca i un tercer que ells mateixos podran fer de forma contemporània. Les mutacions del Jordi Casamajor posen en valor el patrimoni i els canvis que ha sofert amb el signes del temps. Un recurs educatiu valuosíssim per veure gràficament l'evolució d'un país, el canvi de postal a mesura que han anat passant els anys.