Liquidar o arrossegar-se pel fangar

Estem al final d'una etapa que requereix d'un canvi de polítics

Que Jordi Cinca hagi expressat de nou, i aquest vegada diria que amb una certa vehemència, que no vol ser candidat a res, és d'agrair. Però no perquè cregui que ho ha fet malament com a ministre -que aquest no és el motiu de l'escrit- sinó perquè el que realment necessita aquest país és un relleu generacional, de persones que porten exercint la política des dels anys 90.

Estem al final d'una etapa -no només governamental, que també- que requereix d'un canvi de polítics, d'aquells que en els darrers vint-i-cinc anys -i n'hi ha algun de més- ho han representat quasi tot en la vida política andorrana. Crec sincerament que, des del respecte que se'ls hi ha de tenir pel servei que han prestat al país, el que realment ens fa falta ara és que tots ells s'aturin en el camí i donin l'alternativa a d'altres generacions que estan sobradament preparades per dirigir els afers públics.

Soc dels que pensa que les legislatures hi són per acabar-se i que, amb tota lògica, les eleccions s'haurien de convocar quan toquen. Però també és cert que quan som ja a la recta final hi ha una sensació d'esgotament que com més allarga el cap de Govern la convocatòria, més afartament genera. Raons per esgotar la legislatura en té, però també en té per liquidar-la, sobretot si no vol arrossegar pel fangar els qui agafin el seu relleu.