Opinió 29/01/2018

L’opinió subjectiva sobre la feina dels funcionaris

Si es dona el cas que tothom coincideix a dir com de bo o de dolent és l’acompliment d’aquell funcionari en concret, no hi haurà problema

i
Albert Roig
1 min

L’opinió d’algú sempre és subjectiva. I encara més si aquesta és sobre alguna altra persona. Però és que la subjectivitat de l’opinió es multiplica si resulta que l’opinió que es versa és sobre un company de treball, perquè s’hi estableixen lligams o antagonismes. Ja m’agradarà veure con s’ho fa Funció Pública per ponderar la subjectivitat dels companys de feina (caps o subordinats, és igual) a l’hora de donar l’opinió sobre algú en qüestió, tal com diu que preveu el projecte de la nova llei en el moment de fer la valoració de l’acompliment. Si es dona el cas que tothom coincideix a dir com de bo o de dolent és l’acompliment d’aquell funcionari en concret, no hi haurà problema. La dificultat sorgirà si les valoracions són contradictòries, és a dir, que els caps diguin blanc i els companys diguin negre. O a l’inrevés. Quina opinió farà prevaler Funció Pública?

D’altra banda, l’opinió de l’administrat (és a dir, tots nosaltres, tots) sempre hauria de ser present; però no només per sotmetre a examen el funcionari de torn que t’atén, sinó també i sobretot per millorar el sistema tan deficient, dit sigui de pas, i del qual no en té pas cap culpa el treballador de l’administració, sinó l’administració mateixa. Si millora el sistema també millorarà l’atenció perquè el funcionari no es troba en situacions que sovint són extretes de les millors novel·les kafkianes.

stats