OPINIÓ

Magnífica imatge per a un empat magre

Escenari de primera divisió per a un bon partit, ple d’alternatives, de joc desfet, però que al final ens deixa un empat que no satisfà cap dels dos equips. Sobretot no es conforma el mallorquí, perquè ha tingut la victòria davall el braç durant més temps. Però el futbol i els partits tenen un ritme i uns moments propis i també uns protagonistes per a les coses bones i les dolentes.

Les bones les ha fetes el Mallorca en una primera part gairebé impecable i en un camp, el de La Romareda, que té una de les aficions més exigents de la categoria. Marcar dos gols i estar a punt de fer-ne tres en 45 minuts diu molt de la manera com ha encarat el partit l’equip de Vicente Moreno. Lago Junior, com a gran protagonista i amb dos gols; Álex López, que ha fet un dels millors partits que li recordem, i un excels Salva Sevilla dirigint l’equip han deixat bocabadats els més de 20.000 aficionats aragonesos. Una xifra, la d’espectadors, que ens fa molta d’enveja i que ja ens agradaria veure qualsevol jornada a Son Moix.

Tornant al joc, després del descans, l’actitud del Saragossa ha estat tota una altra. Lucas Alcaraz, el tècnic local, ha introduït canvis i l’equip ha reaccionat. La clau, però, del desbaratament mallorquinista ha estat la lesió de Salva Sevilla: haver de prescindir del millor jugador ha significat concedir massa avantatge al rival. El centre del camp ha desaparegut, els mallorquins han fet anques enrere i el Saragossa ha començat a dominar el partit un poc a la desesperada, però arraconant els de Vicente Moreno davant la porteria, magníficament defensada per Miquel Parera.

En qualsevol cas, el partit ha embogit i el Mallorca tant el podia perdre com guanyar. Les dues oportunitats d’Aridai i d’Alex López han estat molt clares per deixar-les escapar, però els porters també juguen i tant Álvarez com Parera han estat claus per evitar la derrota dels respectius equips. Abans de començar el partit, qualsevol aficionat mallorquinista segurament hauria firmat l’empat, però, vist el joc ambiciós, el punt no deixa bona boca, encara que sí bones sensacions. El Mallorca comença a tenir més credibilitat i, sobretot, més personalitat, unes qualitats que hauria de confirmar diumenge que ve a Son Moix contra el Numància, a les 12 h del migdia.