Periodista

El Mallorca fa els honors al millor del món

Intercanvi de camisetes entre Reina i Suárez. El porter dona la seva al davanter després que li hagi fet un dels grans gols de la temporada: un toc d’esperó de l’uruguaià que obriria la porta a la golejada del Barça a un Mallorca molt inferior. L’equip de Vicente Moreno en cap moment no ha sabut aturar el líder de la categoria, que, envalentonat per la victòria del Madrid davant l’Espanyol, ha entomat amb tota la professionalitat del món el partit contra el Mallorca.

El Barça no ha fet concessions, ha pressionat a les totes i als deu minuts ja guanyava per dos a zero. Les badades defensives dels mallorquins i la motivació dels blaugranes han bastat perquè, sobretot a la primera part, només hi hagués un equip protagonista. Si a tot això hi afegim l’excel·lent moment de forma i de compromís de Leo Messi, queda ben clar que puntuar al Camp Nou és gairebé impossible. El millor jugador del món, que ha fet ofrena de la sisena pilota d’or a la seva afició, ha tornat a ratificar la seva qualitat tècnica amb tres gols d’aquells que en diuen "marca de la casa". Un altre hat-trick del 10 del Barça, que ha fet el que ha volgut davant el pitjor equip a domicili de la Lliga. Si el Mallorca no ha puntuat en cap dels desplaçaments, fer-ho al Camp Nou (tot i que hagi marcat dos gols) era una utopia majúscula. No sabem si la golejada estava cantada, però la derrota segurament era un de les assegurades i marcades en color vermell en el calendari dels mallorquinistes. Esperem que aquesta golejada no els passi factura, perquè han fet tot el que han pogut i, com a mínim, no han sortit del Camp Nou excessivament ridiculitzats.

Fer comparacions entre una plantilla i l’altra és perdre el temps; per tant, el Mallorca s’ha de centrar a sumar el màxim de punts per mantenir la categoria, la qual cosa vol dir fer-ho en camps com el de la pròxima jornada: a Balaidos. El Celta és un rival directe per a la permanència i no li facilitarà gens les coses. Escapar de la zona perillosa és, ara com ara, l’objectiu prioritari.