OPINIÓ
Opinió 23/02/2019

Un Mallorca insolvent fora camp

La història es repeteix: el Mallorca va regalar dos punts quan quedaven pocs minuts per al final, quan tothom donava per fet que en sumaria tres. La victòria l’hauria situat en posicions de play-off, però no en va saber més: ni quan quedaven pocs minuts ni quan tenia l’avantatge de zero a dos. No és la primera vegada que la situació de l’equip de Vicente Moreno es gira com una calça, un resultat que ja vàrem veure amb la visita a Saragossa. No sabem per quines cinc-centes, els seus jugadors, quan aconsegueixen el que sempre és més difícil fora camp, com és avançar-se, fan anques enrere, cedeixen terreny i pilota al rival, i es deixen empatar. Ja sigui de rebot, com divendres a Tenerife, o ja sigui de falta o en pròpia porta, el Mallorca acaba tornant a Palma amb un trist empat o amb una derrota. En aquest darrer partit, l’entrenador mallorquinista va repetir l’alineació de la jornada anterior contra el Lugo (3-0) i va fer més o menys els mateixos canvis, però aquesta vegada l’estratègia no va tenir el resultat esperat. I això que el Tenerife havia facilitat la feina ben aviat, amb el gol d’Estupiñan en el minut 15 i el zero a dos en una acció molt desafortunada del porter Dani Hernández. Els mallorquinistes diuen que volen arribar aviat als 50 punts, la xifra que certifica la permanència. A hores d’ara no sembla una tasca impossible, però sumar d’un en un, o no sumar, quan juguen fora no els garanteix els números desitjats. La poca personalitat que els hem vist després del zero a u, que és el més difícil fora camp, i més tard tenir l’obsequi del zero a dos, és el perfil que exhibeix l’equip cada vegada que juga fora de Son Moix. A Tenerife i a qualsevol camp no sembla que sigui cap consigna de l’entrenador que el Mallorca únicament defensi; de fet, el tècnic semblava que ja estava prou empipat perquè va veure que una vegada més perdrien la possibilitat de sumar la tercera victòria de la temporada a domicili. Algunes decisions del tècnic valencià resulten, si més no, simptomàtiques, com el fet de retirar del camp una parella que semblava intocable. Salva Sevilla i Marc Pedraza varen esser substituïts, una decisió un poc estranya que molts de seguidors hauran interpretat com una advertència. Sigui com sigui, l’empat a Tenerife no és un bon resultat, sobretot si tenim en compte la possibilitat real de tornar a situar-se a la zona de privilegi. Una oportunitat perduda que hauran de rescabalar diumenge de la setmana que ve contra l’Elx, una altra vegada a les dotze del migdia a Son Moix.