Malparits

Per si no en teníem prou amb la coincidència de les obres als accessos a la frontera del riu Runer amb la sortida de vehicles pel pont de l1 de maig, dos malparits ens van arreglar la tarda i vespre de dijous quan no se'ls va acudir altra cosa que pispar unes quantes joies en una botiga d'Escaldes

Avui em queixaré. Una mica, perquè m’han fotut. A mi, i a uns quants centenars de persones més. Per si no en teníem prou amb la coincidència de les obres als accessos a la frontera del riu Runer amb la sortida de vehicles pel pont de l'1 de maig, dos malparits ens van arreglar la tarda i vespre de dijous. Dos llestos als que no se'ls va acudir altra cosa que pispar unes quantes joies en una botiga d'Escaldes. Operació garjola en marxa i el trànsit del país alterat per l'ocurrència de dos paios que s'haguessin pogut posar les mans a un altre lloc.

Cues de fins a dues hores per arribar del centre d'Andorra a la frontera. Alguns, més d'un, em consta, van perdre connexions aèries per anar a passar el pont en alguna destinació més o menys llunyana. Altres van haver de canviar el bitllet de l'AVE. Línies d'autocar fora d'horari. Reserves a l'hotel de torn cancel·lades fins l'endemà, segurament sense dret a reemborsament. Canvis imprevistos en l'agenda familiar i fins i tot canvis en l'agenda de treball que alguns teníem prevista per divendres.

I ara què? Qui ens torna el temps perdut? Qui es fa càrrec dels milers d'euros que s'han esfumat a l'inici d'unes vacances que amb il·lusió algunes famílies havien planificat? Qui assumeix el cost dels plans de feina trastocats? Una retenció causada per dos individus amb els dits massa llargs que, a més de fotre un mal de cap als propietaris de la joiera ha trastocat els plans logístics de molts altres.

Quan els agafin –perquè els agafaran, la nostra Policia d'això en sap- que tornin les joies. Que les tornin, i tant. Que passin comptes pel que han fet. I si pot ser que també purguin l'enrenou de la seva lamentable ocurrència.