Publicitat
Publicitat

Més difícil encara: conciliar en vacances escolars

Segurament molts voldrien que els col·legis també obrissin a l’estiu. Però això no és conciliar, és institucionalitzar. No és cap solució

Acaba el curs escolar i la pregunta és: què fas amb els teus fills durant les vacances escolars? Si ja normalment durant la resta de l’any és difícil aconseguir una conciliació familiar, a l’estiu, encara es complica molt més. Els infants no tenen escola i la majoria hem de fer malabarismes  per tal que els nens puguin estar atesos durant les vacances. Així, la majoria de les famílies afronten l’estiu amb bastants dificultats.

Segurament molts voldrien que els col·legis també obrissin a l’estiu. Però això no és conciliar, és institucionalitzar. No és cap solució.

Tenim sort, per això, que al país hi ha infinitat d’opcions que ofereixen les institucions i els centres privats per als pares que no poden estar amb els seus fills, això si pagant. Una mitja de 60 euros la setmana segons el cas. És a dir, que la gent que no pot gaudir de vacances a l’estiu, i no té cap altra opció, ha de gastar-se aproximadament 400 euros per cap, per tenir-los guardats les set setmanes. Això si no pleguen tard o comencen molt d’hora a la feina i han de solucionar també aquest tema. En alguns casos són els familiars o amics al país qui tenen cura d’ells, i en d’altres, marxen fora a passar l’estiu amb familiars. També hi ha l’opció dels campus a l’estranger, on practiquen idiomes i adquireixen altres valors. Sigui com sigui, el problema el tenim els pares, que hem de conciliar la feina i les vacances dels nostres fills.

Fa uns dies reflexionava sobre la qüestió: en realitat els infants on millor estan és amb els avis/ludoteca/activitats o ens autoenganyem pensant que ‘és el millor per ells’? Segur que separar-se dos mesos del nostre fill és beneficiós? Depèn de cada cas. El que està clar és que cada família és un món i que cada infant té interessos i necessitats diferents, però que no sempre es poden cobrir perfectament.

Així, conciliar a l’estiu és molt complicat i s’han de buscar recursos de tot tipus per aconseguir que els fills estiguin atesos. Tot i el ventall d’activitats i alternatives, les vacances escolars encara segueixen sent un mal de cap per a la majoria dels pares.