Microones Atlètic Tour

Cada vegada hi ha més gent que corre pels passejos marítims sota una forta calor i una humitat molt alta tot i el risc que suposa per als practicants ocasionals que acaben vermells com perdigots

Potser és masoquisme o una nova modalitat de suïcidi però tinc clar que aquests que surten a córrer al costat de la platja a les dues del migdia sota un sol de plom, 37 graus de temperatura i una humitat del 90 per cent tenen un dels índexs d’inconsciència més grans del regne animal. Hi ha dues subespècies: els practicants ocasionals i els habituals. Es diferencien en la manera de vestir i en el ritme.

Els primers duen una gorra de Fertiberia o de Caja Rural, una samarreta vermella de Crédit Agricole regal de la caravana publicitària del Tour i unes sabatilles marca Paredes utilitzades per darrera vegada en el partit solters-casats de la festa major de l’any 1978. Els segons porten roba de coloraines capaç de provocar un atac epilèptic a Agatha Ruiz de la Prada, tot tipus d’aparell electrònic i calçat de pronador o de supinador.

Ambdós són consumidors de barretes energètiques i de begudes isotòniques. El corredor ocasional d’estiu comença a patir, als cinc minuts de cursa, els símptomes inicials d’un procés de descomposició física: sua, hiperventila, es congestiona, bufa i es posa tan vermell com un llamàntol acabat de coure, tot i que s’intenta motivar amb la música de ‘Carros de foc’. 

Durant l’hivern ha fugit del gimnàs com la nena de ‘L’exorcista’ de les esglésies i els caps de setmana només s’ha mogut per anar del sofà a la nevera per buscar les cerveses. Quan porta un quart d’hora trotant es veu superat per padrins que es recuperen d’un infart, senyores que passegen gossos nans, venedors de polseres lluminoses i pels corredors de tot l’any que els explicaran després, en un bar del passeig marítim, que fer maratons i travesses de muntanya els ha canviat la vida però eviten dir que a pitjor. Tenen tenditinitis rotuliana, líquid sinovial als genolls, fascitis plantar i sobrecàrrega d’abductors.

També explicaran que corren sota aquella calor per adaptar-se a les condicions extremes de la Monegros Trail 2017 del Microones Atlètic Tour. La veritat, però, és que a l’estiu hi ha menys possibilitats de pluja perquè entre auriculars, frontals, iPod, iPhone, pulsòmetre, Gopro i GPS corren el risc de morir electrocutats.