Moviment

Les curses, caminades i altres activitats esportives populars agafen cada cop més protagonisme a Andorra

Final de la pretemporada. He adquirit agilitat circulant per les voreres de Barcelona i de Tolosa, escapolint-me de l’escomesa de venedors de bíblies o d’apartaments a l’Ampolla o a Cap d’Agde, ciclistes i representants d’ONG. He agafat massa muscular transportant una capsa amb prestatges per l’interior d’aquest laberint inspirat en ritus xamànics que és diu Ikea i on és tan difícil trobar la sortida. I he adquirit resistència i capacitat de sacrifici intentant visitar el ‘Temps de Flors’ de Girona.

Conclusió: ja estic en forma per a la temporada de curses, caminades i altres activitats populars d’Andorra. La primera, diumenge passat, va reunir més de 3.000 esportistes que van desafiar el pol·len i aquesta muntanya russa en què s’ha convertit el temps. Feia calor però és que a la propera cita, amb les oscil·lacions tèrmiques, els participants poden ser èmuls de Shackleton creuant l’Antàrtida. Aquestes cites, Cursa de l'Esport per Tothom Illa Carlemany, la de la Dona, Anyós Park, el Tomb Lauredià,..., porten tanta gent com a Nova Delhi en festiu.


A més de participatives, són solidàries, fomenten l’esport en grup i et permeten mantenir-te en forma en una època de l’any en què anar al gimnàs és més avorrit que la darrera pel·lícula d’Isabel Coixet o que treballar de vigilant en un museu, tret que et toqui la sala del ‘Guernica’.


Sortir a fer esport, suar i fondre’s en la massa sempre és millor que quedar-se a casa veient una pel·lícula lituana sobre la fragmentació de la URSS, plantant llavors de kiwi albí en un test de la terrassa o discutint amb la dona perquè tu dius que li has regalat un vestit blanc amb daurat i ella diu que és negre amb blau. Tot i que durant la cursa patim tant com els de ‘Supervivientes’ en una prova de recompensa, i que al final acabem estossegant com un poeta romàntic anglès i havent contribuït a que Andorra es mogui. Perquè un país que no es mou és decadent.