Publicitat
Publicitat

Neurones de vacances

L’agost acostuma a ser un mes de notícies superficials i irrellevants que es consumeixen amb la indolència generada pel 'dolce far niente' i el desig d’aparcar els temes més candents

Portada d’agost. Tornen als Estats Units les “amebes menja-cervells”, una discussió pel preu d’una ració de gamba vermella de Garrucha provoca tres ferits greus a Almería, i Chenoa i Bisbal canten junts. Es publiquen notícies que presenten Beyoncé com la Norma Duval del segle XXI o que parlen de l’hipotètic proto-feminisme de l’òpera ‘Turandot’ de Puccini. I es disputen els Jocs Olímpics de Río de Janeiro.

Malament rai quan són més rellevants els fets extra esportius que les medalles. Els cercles a l’esquena del nedador de Michael Phelps, la crònica de successos, els socorristes a la piscina olímpica, el mocador islàmic d’una esportista o el vestit de cos sencer de les jugadores egípcies de vòlei-platja. I els banderers. El de Tonga, Pita Taukatofua, es va posar tan oli al cos com per mantenir encès el pebeter olímpic d’aquí a 5.500 milions d’anys.

La proesa del senyor ‘Koipesol Oleoactive’ ha estat la notícia més llegida a molts mitjans durant el passat cap de setmana per davant del comiat de la sèrie ‘Águila roja’ després de nou temporades en antena. Dóna la sensació que les neurones estiguin de vacances o que el cervell vulgui oblidar-se de la llarga crisi, de l’atur, del Brexit, dels refugiats, de la pujada de l’ultradreta, de Trump i de la manca de govern a l’Estat espanyol.

Alegria. Que són dos dies. Platja, paella, sangria i sèries alemanyes per ajudar a fer la migdiada. I a esperar que reaparegui el monstre del llac Ness, que tingui lloc un fenomen paranormal, que s’observi un OVNI, que es descobreixi una resta arqueològica i que es pugui presentar com la confirmació d’algun episodi bíblic, i que es produeixi la liquació de la sang d’algun sant o la reaparició de l’Atlàntida. Mentre espero un d’aquests esdeveniments empaito una mosca amb l’objectiu que surti per la finestra. No és un esport olímpic. És el ‘Pokémon GO’ dels pobres.