OPINIÓ

No es pot tenir tot

I en el món del futbol, encara menys. No, no es pot tenir tot. Al principi de temporada era molt complicat poder mantenir tots els equips illencs a la Segona B i que el Mallorca (encara pendent) tornàs a la Segona A. Aquestes eren les previsions, però, així com ha anat desenvolupant-se la competició, hem hagut d’esperar fins al darrer dia per saber quants equips conservaven la categoria. Al final, els dos debutants, Formentera i Penya Esportiva, s’han acomiadat i tornaran al pou de la Tercera Divisió. Els dos conjunts de les Pitiüses han patit molt durant tota la temporada, però el Formentera, a més a més, no ha tengut el mínim de sort que a vegades requereix aquest esport. Ahir, a Peralada, tot i el que indica el marcador, el futbol va ser injust amb l’equip de Juan Arsenal. A la primera part, es lesionà segurament qui és el millor jugador i amb més caràcter de la plantilla, Javi Rosa. L’u a zero es produí en una acció en pròpia porta de Garmendia i el mateix jugador protagonitzà dues clares oportunitats a porteria buida, que en condicions normals haurien acabat en gol. En les mateixes accions, l’equip català aconseguí el dos gols que sentenciaren el Formentera.

En aquesta darrera jornada de nerviosisme, l’equip que ha sabut gestionar més i millor la situació ha estat l’Atlètic Balears de Mandiola, però sobretot de Xisco Hernández i Francesc Fullana. Els dos jugadors mallorquins han mantengut la calma i el nivell futbolístic per acabar creient fins al darrer instant, i sense haver d’esperar altres resultats, en la salvació. En general, l’equip palmesà ha sabut mantenir el factor camp a favor seu. El tècnic basc ha convertit Son Malferit en la peça clau per continuar un any més a la categoria de bronze. Però salvar la categoria en el darrer partit deixa en evidència la gestió que ha fet la directiva, que just aquesta temporada ha fet tres canvis d’entrenador. Volem suposar que tots aquests ensurts li hauran servit per repensar les intencions i els objectius per a l’any que ve.

La lliga ha acabat. Ara haurem d’esperar el sorteig de la primera (i esperem que única) eliminatòria per al Mallorca. Els rivals han de sortir d’aquests tres campions: Mirandés, Cartagena o Rayo Majadahonda. El Mallorca B, brillant campió de la Tercera balear, espera resultats i poder pujar, també, a Segona B. Si ho aconsegueix, haurà estat una temporada rodona per als mallorquinistes.