No putegem els animals

Confiem que aquells que veuen el seu gos, gat, tortuga, iguana o la bèstia que sigui com una joguina acabin entenent que el terme mascota porta implícits una colla de valors i compromisos

No m’han agradat mai. Ni m’agradaran. Més aviat em generen rebuig. Respecto als qui els plauen, però això no treu que des de sempre detesti les corrides de toros. No és una qüestió política ni ideològica. És, senzillament, respecte als animals. No tan sols a les places de braus, també fora.

La mort per asfíxia d’un gos, aquesta setmana, dins un cotxe aparcat a Canillo, és lamentable. No tinc cap dubte que el propietari va tenir un greu descuit, que en cap cas el va tancar a dins per matar-lo de calor. Però des del moment que assumim la responsabilitat de fer-nos càrrec d’una bèstia cal ser conseqüents.

Una cosa és la cacera o la pesca amb finalitats cinegètiques. O matar aquell mosquit que et dóna pel sac a les vacances. I una altra es maltractar, volgudament o no, un animal. Potser per això abans d’assumir certes responsabilitats cal sospesar què comporta tot plegat.

Confiem que aquest estiu les associacions de defensa dels animals tinguin menys feina que altres anys. I confiem que aquells que veuen el seu gos, gat, tortuga, iguana o la bèstia que sigui com una joguina acabin entenent que el terme mascota porta implícits una colla de valors i compromisos.