Ordino Arcalís

Dijous es va dur a terme davant de notari una de les signatures més esperades. L'endemà es referendava públicament en un acte a l'Era d'Ordino

L'entrada de Saetde a l'accionariat de Secnoa, esdevenint-ne el màxim accionista, és com una alenada per a Ordino. És a dir, l'absorció d'aire vital ja no només per afrontar el futur de l'estació amb optimisme sinó també per les inversions que es podran fer i repercutiran en la parròquia. Llum al forat del túnel, es podria dir, tot i que molt probablement la unanimitat no hi és tota; malament aniríem si ens moguéssim per pensaments únics, i els matisos sempre han de ser benvinguts. Perquè alguns d'ells complementen la visió de la venda d'accions i aporten el sentit crític necessari per avançar. És veritat que altres sempre estaran radicalment en contra, però tot i així, si hi ha un raonament al darrera, no deixarà de ser igualment productiu.

Però no m'equivoco gaire si afirmo que divendres en l'acte públic de la signatura de la concessió, i en el qual entre els presents hi eren els exmandataris comunals, el que es respirava de forma majoritària era alleujament davant d'una de les casuístiques més desitjades: l'entrada d'un inversor privat en la gestió d'Ordino Arcalís.

Joan Viladomat va afirmar divendres passat, ja com a representant dels màxims accionistes de Secnoa, que el bé públic el posa el comú dissenyant com el vol i ha de ser l'empresa privada qui gestioni les inversions i les faci possibles. És possible que pensem que ja feia temps que hagués hagut de donar-se aquesta situació -qui espera es desespera, diuen-, però l'espera almenys també haurà servit per posar a punt el domini amb una gestió i un pla director que de ben segur hauran ajudat a prendre la decisió final.

A Ordino Arcalís comença una nova etapa des de la setmana passada.