Peus nus

Tot i el bon temps sempre em costa molt anar sense mitjons, probablement hi hagi algun temor ancestral o el sentir-me desprotegit

El tret de sortida oficial de l’estiu a Andorra és el dia en què la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, es posa sandàlies. I sense mitjons, per descomptat, que això és cosa de ‘guiris’ i potser algun dia també meva. Perquè em costa molt anar sense.

Probablement hi hagi algun temor ancestral, el sentir-me desprotegit, o que relacioni portar el turmell destapat amb la llegenda d’Aquil·les i el seu taló vulnerable o amb el fet que anar amb sabates i sense mitjons és una cosa que pot fer mala olor. Si tenim en compte que al peu hi ha 250.000 glàndules sudoríferes i no les neutralitza el Peusek ni el gingebre. Per tant, el turmell és d’una bellesa subtil i delicada, tapada la major part de l’any per unes mitges o per uns mitjons. El conegut bloger nord-americà Scott Schuman ‘The Sartorialist’ assegura que va sense mitjons quan la temperatura oscil·la entre els 8 i els 19 graus. Per sobre o per sota d’això diu que és una temeritat perquè et queden els peus com un glaçó o com una croqueta que fa voltes durant mitja hora en el microones.

L’escriptor Javier Aznar diu que l’home que va sense mitjons és “atrevit, escèptic i detallista” i l’actor Jeff Goldblum afirma que un dels seus trucs per mantenir-se jove i atractiu, amb 64 anys, consisteix en anar el màxim de temps possible sense mitjons. No és una afirmació contrastada per cap estudi d’una prestigiosa universitat però ho diu l’home que va salvar la humanitat dels extraterrestres a ‘Independence Day’ i que va sobreviure als dinosaures a ‘Jurassic Park’. Amb mi, els únics que no sobreviuen són els mitjons. Sempre en perdo un a la rentadora o en un calaix. Potser és perquè no estan fets per viure amb parella.