Procrastinació tecnològica

Arriba el 4G a Andorra quan tot just he entrat a la dimensió 'whatsapp' i em resisteixo a canviar el descodificador del televisor des de fa un any

El cafè ja em treu la son, faig servir ulleres progressives, utilitzo mocadors de tela, em llepo el dit per passar les pàgines del diari i li demano a la meva filla que em descarregui les aplicacions del mòbil. La setmana passada vaig entrar a la dimensió 'whatsapp' amb més voluntat que encert.

Pel moment, no he aconseguit formar part de cap grup, escric una paraula en català i em surt en castellà, no m'he pogut posar una foto de perfil i teclejo amb un dit per enviar els missatges. No és cap proesa: a l'ordinador n'utilitzo dos. Encara no he canviat el descodificador d'Andorra Telecom del televisor –la campanya es va posar en marxa ara fa un any– per por a fer-me un embolic amb els cables. I això que només n'hi ha tres.

Cada dia me'ls miro, però en aplicació de la teoria de la procrastinació deixo per a més endavant accions o activitats que s'han d'atendre per altres més irrellevants i agradables. El telecomandament, o el queda d'ell, funciona fatal i està més fet pols que l'última llesca de Pa Bimbo que sobreviu a la bossa. Quan vull anar al C+ sèries per l'episodi setmanal de 'Fargo' em surt la televisió cubana amb un reportatge sobre les virtuts del beisbol.

Després d'un quart d'hora de visionat continuo sense entendre les regles del joc però al menys he après que aquest esport en aquell país es diu 'pelota'. Davant la proximitat d'esdeveniments com el partit de futbol Madrid-Barcelona m'he desplaçat, per enèsima vegada, a l'oficina d'Andorra Telecom més propera aprofitant que el personal és molt amable i que és dimarts, un dels dos dies d'obertura setmanal. He tornat a preguntar com ho haig de fer per desendollar el descodificador.

M'han parlat d'un cable que és com el que s'utilitza per carregar el mòbil i que, justament, segons el model que tingui sóc un afortunat perquè a Andorra ja s'ha activat el servei 4G que deu ser una cosa molt semblant a la física quàntica i les propietats corpusculars de la radiació.

Aprofitant que la meva filla ve divendres li demanaré si me'l pot descarregar tot i que el meu mòbil sigui 'low cost'. Així, si quan pitjo el número al telecomandament em surt una cadena amb un discurs de Fidel Castro, sempre podré seguir el duel Cristiano Ronaldo-Messi per la pantalla del telèfon. Això sí, en comptes d'ulleres progressives potser necessitaré uns prismàtics.