OPINIÓ

Qüestió d’intensitat i de qualitat

Nou targetes grogues i dues de vermelles no poden representar res de bo. És, però, el mostrari que podem trobar en qualsevol partit d'aquesta Segona Divisió, en què hi ha un bon grapat d'equips que aspiren a pujar a Primera o almenys a classificar-se per als 'play-off'. És, si fa no fa, el que ha succeït aquest dissabte  vespre al Ramón de Carranza, un camp històric per acollir dos equips que han viscut etapes futbolístiques molt millors.

El Cadis i el Mallorca, separats per un sol punt a la classificació, han protagonitzat un partit de xapar i aferrar, i que ha acabat amb aquelles onze sancions, amb expulsió inclosa d'un accelerat Álvaro Cervera, entrenador dels gaditans i antic i exquisit jugador del Mallorca de la darreria dels vuitanta i principi dels noranta. L'àrbitre ha engegat Cervera de manera fulminant, el qual, quan ha sortit del camp, s'ha adreçat al seu col·lega, Vicente Moreno, per insultar-lo reiteradament. Una actitud impròpia d'un professional a qui hem vist molt esverat, sobretot a partir del moment en què el seu equip ha encaixat el primer gol.

La tensió que hi havia a les banquetes s'ha contagiat al terreny de joc. Després del gol d'Stòitxkov, al minut 37 ha estat  expulsat Jairo Izquierdo i, per tant, el Cadis ha hagut d'afrontar tota la segona part amb deu futbolistes. La duresa del joc encara ha tingut més conseqüències negatives per als locals. Quan quedaven pocs minuts per acabar, un altre jugador del Cadis, Mauro, ha hagut de partir per una acció violenta contra Àlex López.

Tots aquests daltabaixos són importants, però el Mallorca no els ha sabut ni aprofitar ni gestionar. En lloc de cercar el zero a dos, s'ha estimat més reservar-se, i volem pensar que intentava sorprendre els locals amb qualque contraatac. Però les coses han anat a l'inrevés i els mallorquinistes no han fet absolutament res del que esperàvem. En canvi, els locals hi han abocat més intensitat i ganes, i, encara que ha estat de rebot, han aconseguit empatar, heroïcitat que l'afició andalusa ha celebrat com si fossin tres punts.

Un resultat merescut, no per joc, però sí per una qüestió de fe i perquè no han donat cap pilota per perduda. El Mallorca, tot i que l'hem vist millor que les tres darreres sortides, haurà de lamentar haver perdut dos punts, ja que segurament l'haurien situat en zona de 'play-off'. L'empat, a més a més, té conseqüències negatives, perquè s'hi afegeixen les targetes grogues. Un dels perjudicats serà Salva Sevilla, que, si no hi ha res de nou, es perdrà el partit de diumenge que ve contra l'Alcorcón a Son Moix.