Ràfting amb sentit comú

La base del poder és la manipulació i, per tant, la necessitat de dominar el relat i, si cal, canviar els records

A vegades, no saps ben bé com, als nostres governants, ja sigui de l'estat o de la parròquia, se'ls apareix el sentit comú i fan oïdes sordes als cants de sirena de projectes que no tenen cap tipus de lògica, però que estan ben pagats perquè diguin el que volen escoltar els seus impulsors. Vindria a ser el cas d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany que han defugit participar en el projecte de ràfting al riu Valira... de moment. Aquest 'de moment' és important precisar-lo, perquè Sant Julià sí que ha fet la reserva pressupostària per al 2017 -800.000 euros!- posicionant com a versemblant aquest projecte al tram del riu que passa per la parròquia laurediana.

Malgrat la negativa, de moment, dels comuns d'Andorra la Vella i Escaldes, a participar en el projecte, el ministre de Turisme i Comerç -que recordem és el mateix de l'Andorra Red Music Festival, les fonts de colors al riu Valira, el projecte d'’outlet’ al Pas de la Casa, el que ens diu que la crisi ja està superada o el que culpabilitza el comerç del Pas de la baixada de l'1% de turistes francesos- insisteix, no només en la viabilitat del projecte de ràfting, sinó que "continua viu" malgrat que de tres parròquies dues, de moment, s'hagin despenjat, confinat que al final tots els comuns hi voldran ser.

La base del poder és la manipulació i, per tant, la necessitat de dominar el relat i, si cal, canviar els records. La frase, si no de forma literal, en essència vaig llegir-la no sé ben bé a on. Ja em disculpareu. La quantitat de missatges que els polítics acostumen a llançar-nos a través de les seves intervencions públiques i que reiteren una i altra vegada fins a la sacietat, tenen com a únic objectiu fer creïble el seu relat fins que acaben imposant la seva veritat que, no ho dubteu, esdevé única. Haurem de continuar confiant que, de tant en tant, el sentit comú guiï els nostres governants.