Resistiré

Són dies d’àpats, celebracions, converses amb els cunyats, i encara queda la nit de Cap d’Any

Superat Nadal i Sant Esteve el proper objectiu és arribar a l’1 de gener conservant la dignitat, la família i la integritat física. La figura ja l’he perdut després de dos àpats dignes de ‘La bella i la bèstia’ amanits amb acudits de Paz Padilla, pel·lícules de Hugh Grant i actuacions de Raphael. Si Frank de la Jungla va poder amb un escurçó Russell, jo també superaré aquestes festes que les carrega el dimoni i que superen l’impacte de les operacions sortida, de la Setmana Santa, de l’inici de rebaixes, del pont del 8 de desembre i dels preus dels concerts de la gira d’‘Operación Triunfo’.

Els experts en mitologia no ho han esbrinat, però a més de matar al lleó de Nemea o robar les eugues de Diomedes, el tretzè treball d’Hèrcules era que el cunyat no parlés de determinats temes durant el dinar de Nadal. No ho va aconseguir. I vinga a proposar converses sobre treball, estudis, religió, política i futbol i allò, evidentment, no va ser, precisament, el dia de la psicologia positiva. I ell dient que havíem d’escoltar nadales i tu que el volies contraprogramar amb Def con Dos i Kinder Malo.

Una autèntica prova de resistència entre les bajanades i el menjar. Perquè com sempre hem cuinat més del compte com si haguessin de venir Àtila, els huns i els altres. Total, perquè després hi hagi restes del rostit circulant pels diversos prestatges de la nevera fins al mes de juliol o fins que la carn presenti més deficiències que la de l’àpat dels mariners d’‘El cuirassat Potemkin’ que va acabar provocant un amotinament quasi com el menú de Nadal dels policies allotjats en vaixells a Barcelona.

Però nosaltres amb una mà ens descordem el botó del pantaló i amb l’altra ens posem a la boca una bona cullerada de comtessa de nata mentre amb la vista ja hem clixat els polvorons i les neules. Ja no fem cas a les lletres de les nadales perquè allò ja agafa el caire del ‘Resistiré’ de Mónica Naranjo. I encara queda la nit del 31. No entenc com puc ser tant negatiu si el meu resum de Facebook diu que he tingut un any fantàstic. Deu ser un 'fake'.