'Rooftops', 'skylines' i la màgia de Nova York

Fa setmanes que Nova York ja ha encetat el període dels 'rooftops'. Prendre’s un còctel mentre es pon el sol, sopar amb vistes a l’'skyline' o gaudir d’una festa a la fresca és un dels passatemps més entretinguts de la ciutat

Un dels principals atractius de Manhattan és, sens dubte, el seu horitzó—o 'skyline'. La silueta dels gratacels de Nova York estampada al cel atrau l’atenció de tothom, tant dels turistes com dels habitants de la ciutat. Encara que faci gairebé un any que vaig mudar-me a Manhattan, observar l’'skyline' és un espectacle que no em deixa d’impressionar.

L’horitzó de Nova York també forma part d’alguns dels moments històrics que transcorren a la ciutat. Cada 11 de setembre, per exemple, l’edifici del World Trade Center projecta dues columnes de llum cap al cel en commemoració de l’aniversari de l’atac contra les Torres Bessones. Des de Brooklyn, on es pot gaudir d’una de les millors vistes de l’'skyline', semblava que les torres seguissin formant part de Nova York. Un altre exemple té lloc durant l’època de graduacions universitàries, quan l’Empire State Building es tenyeix dels colors corporatius de les universitats en funció del dia en què celebren el final de curs—de color blau, quan es tracta de la Universitat de Columbia, o de color lila quan es tracta de la New York University.

Amb l’arribada del bon temps, observar l’horitzó des dels 'rooftops'—terrats—de la ciutat és una de les activitats amb més encant. Fa setmanes que Nova York ja ha encetat el període dels 'rooftops'. Prendre’s un còctel mentre es pon el sol, sopar amb vistes a l’'skyline' o gaudir d’una festa a la fresca és un dels passatemps més entretinguts de la ciutat. A continuació, comparteixo els meus locals preferits per a tots aquells que tinguin previst visitar Nova York.

  • Le Bain at Standard Hotel (Manhattan): situat al barri de Chelsea, Le Bain és un bar-club ubicat a la terrassa de l’Hotel Standard. Un lloc idoni per gaudir d’un còctel o d’una copa de vi i, si es requereix, seguir la festa fins a altes hores de la matinada.
  • Gansevoort (Manhattan): a dos carrers de Le Bain, el 'rooftop' de Gansevoort compta amb una piscina al descobert. Vistes al World Trade Center, l’Estàtua de la Llibertat, el nou edifici del Whitney Musuem i l’'skyline' de Nova Jersey.
  • 230 Fifth (Manhattan): a la zona de Midtown Manhattan, 230 Fifth és un dels millors bars per observar l’Empire State i veure com es va il·luminant a mesura que es pon el sol.
  • Jimmy at The James Hotel (Manhattan): l’hotel The James, al barri del Soho, també ofereix un bar-lounge amb piscina al descobert. A banda del terrat, el bar Jimmy també compta amb un pis cobert per als dies de pluja.
  • Wyhte Hotel (Brooklyn): un dels llocs amb més classe de la zona de Wiliamsburg, el barri de moda de Brooklyn. Des del 'rooftop' del Wythe Hotel es pot observar l’horitzó complet de Manhattan.
  • The River Café (Brooklyn): tot i ser un dels restaurants més cars de la ciutat, també és un dels indrets amb més encant. The River Café ofereix una vista de tot l’horitzó de Nova York, a banda d’un sopar exquisit.