Publicitat
Publicitat

Sobreviure al líder

El partit del Govern ha de fer un recanvi generacional sense traumatismes, amb l'ombra allargassada del líder donant aixopluc. Una renovació no exempta de perills

En aquella política de partit que tan poc interessa als ciutadans, però tanta vida dóna a les interioritats de la formació, la prioritat que ha situat Toni Martí al capdavant de totes passa per la incorporació de gent jove i preparada en els càrrecs orgànics rellevants de DA. Aquest darrer cap de setmana ja sortien publicats alguns noms amb qui pensava el cap de Govern en funcions i encara president de DA, per configurar la nova executiva taronja.

El repte de DA al llarg dels propers quatre anys abans no comenci un nou cicle electoral, passa per saber sobreviure sense el líder, però amb la seva ombra allargassada donant-li aixopluc. És a dir, fer un recanvi generacional sense traumatismes i que sigui ben percebut per la ciutadania, perquè d’aquí quatre anys estiguin en condicions d’agafar alguns d’ells el testimoni que deixin d’altres.

Però tota renovació no està exempta de perills. I a DA aquests perills són exponencialment superiors, ja que aquesta renovació s’ha de produir en un partit que s’ha constituït al voltant d’un lideratge i una obra de Govern basada fonamentalment amb criteris economicistes, i no en un partit constituït com a eina al servei d’un model de societat i d’un projecte de país sustentat en una ideologia. I aquest fet genera molts dubtes i moltes incerteses sobre el rumb del partit taronja.

Certament, qualsevol especulació és molt prematura perquè queda molt temps i molt camp per recórrer. De fet, a hores d’ara, l’única cosa que sabem és que qui deixarà la política activa és Toni Martí.

PUBLICITAT
PUBLICITAT