OPINIÓ

Son Moix: adeu a la Segona B

Tot i que no va ser excessivament terrible, el tràmit que compliren el Mallorca i el Rayo Majadahonda va ser de demés. Volem creure que la nova Federació Espanyola haurà pres nota d’aquesta eliminatòria inclosa amb calçador, que no va enlloc i que no repercuteix en la classificació.

El títol oficiós de campió de la Segona B no aporta res després d’haver assolit, amb tot els mèrits, l’ascens a la Segona A. El compromís imposat per la Federació va ser salvat amb nota pel Mallorca amb un dos a un i davant la pitjor entrada de la temporada: poc més de 3.000 persones. Tot i amb això, la podríem qualificar de significativa per a qualsevol dels camps petits de gespa artificial, on esperem que l’equip mallorquinista no hagi de tornar a posar els peus. En definitiva, el partit no va aportar res de nou. Ni tan sols haurà servit perquè els tècnics avaluïn els jugadors amb vista a la pròxima temporada. Per part del Mallorca, tots els suplents habituals, llevat de Pedraza, i Salva Sevilla, Lago Junior i Alex López, varen tenir uns minutets per descarregar les cames. El català, per cert, va evitar l’empat a dos dels madrilenys en una acció que hauria firmat un bon defensa central.

Esperem que el partit d’ahir a Son Moix hagi estat definitivament el darrer del Mallorca a la categoria de bronze. Tot i que l’eliminatòria tendrà continuïtat a Madrid diumenge que ve, tothom està pendent del que pugui passar a partir d’ara en la confecció d’una plantilla que ofereixi garanties per competir a la Segona A. Quants dels jugadors que varen ser alineats ahir continuaran? El club sembla que manté la confiança –a més dels contractes en vigor– en la columna vertebral de l’equip que ha aconseguit l’ascens. Ningú no sap, però, si aquesta soca serà prou sòlida ni si tendrà branques per garantir una bona temporada en una categoria en què molts d’equips competeixen amb el segell de Primera Divisió. A clubs com el Deportivo, Las Palmas o Màlaga –que han acabat per descendir–, els n’hem d’afegir d’altres que aspiren a tornar a la màxima categoria, com el Valladolid, el Saragossa, el Tenerife, l'Sporting, l'Osasuna...Tots han passat per Palma quan jugaven a Primera i també ara, a Segona. Per tant, és qüestió d’anar vius i esperar la millor gestió dels professionals.