Opinió 19/08/2019

Teatralitzar la història

La via teatral, una de les fórmules per oferir als visitants bocins de la història d'un país des d'un vessant divertit i amè

i
Albert Roig
2 min

La creació artística que recrea moments cabdals de la història és una de les millors maneres d'aprendre sobre el passat i entendre com s'ha arribat fins al dia d'avui. Al cap i a la fi, som hereus de la petjada que ens han deixat els nostres predecessors i a ells els hem d'agrair -o desagrair, mai plou a gust de tothom- el present.

Cada vegada més -i de forma encertada- hem anat constatant com s'aposta per oferir als turistes que ens visiten durant l'estiu activitats que expliquen l'anar i venir del país en un relat teatralitzat. Don Francisco de Zamora; Històries i llegendes; La Santa, el Rus i el Comte; El camí hidroelèctric d'Engolasters; Turistes i banyistes; Últim estiu a Ordino... són exemples d'escenificacions d'èxit a través de les quals els turistes han pogut conèixer una mica més sobre Andorra la Vella, Santa Coloma, FEDA, Escaldes-Engordany o la Casa d'Areny-Plandolit a Ordino, sense oblidar les representacions que en el seu moment havia fet el Sisquet de Cal Sinquede a Canillo i a la Massana o les que s'havien interpretat a Casa Rull o als molins fariners d'Arinsal.

És doncs, la via teatral, una de les fórmules per oferir als visitants bocins de la història d'un país des d'un vessant divertit i amè que complementa la jornada que hagin pogut fer en qualsevol de les activitats lúdiques que ofereix Andorra. Ara bé, també és una bona oportunitat perquè nosaltres mateixos, els que vivim i treballem aquí, aprofitem aquestes visites teatralitzades per conèixer-nos una mica millor i aprenguem sobre nosaltres mateixos molts aspectes que de ben segur en som desconeixedors. Aprendre d'un passat i d'un temps que sempre serà el nostre, d'un país que anem fent, com diria el cantautor.

stats