OPINIÓ

Tres punts més per il·lusionar-se

La victòria del Mallorca aquest dissabte davant l'Oviedo hauria de servir per il·lusionar un poc més els qui creuen que pot arribar a disputar el 'play-off' d'ascens. Ara l'equip hi és un poc més a prop, però ni el club ni el cos tècnic en cap moment de la temporada han dit que aquest sigui l'objectiu final. El propòsit, evidentment, creiem que hauria de ser tornar a la Primera Divisió. Ja sabem que en futbol pot passar de tot i no seria la primera vegada que un equip que no ha entrat en les apostes per disputar la competició acabi ascendint. En qualsevol cas, no hi ha gaires aficionats que ho creguin de cor, ja que els qui continuen anant a Son Moix a fer costat incondicional al seu equip són més o menys els mateixos. 

El disputat contra l'Oviedo tampoc no passarà a la història per haver estat un gran partit, però comptarà com una victòria més. En tot cas, qui s'ha merescut els tres punts ha estat el Mallorca. L’equip de Vicente Moreno ha estat superior al de Juan Antonio Anquela, sobretot a les àrees. A la pròpia, ni Raillo ni Valjent han tingut gaires problemes per imposar-se als atacs (és una ironia) asturians. Manolo Reina no ha hagut de fer cap aturada complicada, entre altres coses perquè l'Oviedo no ha xutat entre els tres pals ni una sola vegada. No recordam, aquesta temporada, cap equip que hagi passat per Palma que no hagi tingut alguna oportunitat de marcar gol ni que hagi fet cap aproximació que posàs en perill la porteria local. Ara bé, tampoc no sabrem mai si ha estat gràcies a la bona feina dels defenses locals o pel desencert dels visitants. Si fa no fa, això és futbol. Ja ho deia el tantes vegades recordat Luis Aragonés. El tècnic madrileny insistia molt en la quantitat de gols que es marcaven a pilota aturada. Aquest dissabte, la 'pissarra' del segon de Moreno, Dani Pendín, ha funcionat a la perfecció gràcies al bon gol que ha fet Estupiñan, un jugador que exhibeix una potència i una rapidesa que donen uns magnífics resultats. El mateix profit, o semblant, que ofereix Ante Budimir. El davanter ha fet un bon partit: ha fixat els davanters, ha aguantat molt bé la pilota i ha creat molt de perill a l'àrea visitant. Si no ha marcat, després d'una excel·lent jugada personal, ha estat per la bona intervenció del porter de l'Oviedo.

En definitiva, la d'aquest dissabte ha estat una victòria merescuda, encara que hagi resultat poc lluïda. Hi ha jugadors que continuen sense estar fins, però no els podem retreure manca d’intensitat, actitud i compromís. Diumenge que ve, a Las Palmas, el Mallorca tindrà una nova oportunitat de continuar alimentant la il·lusió, o no.