Publicitat
Publicitat

Units

Els consellers generals electes, de tots els colors, han demostrat aquests dies un absolut sentit d’Estat

L’afer BPA s’ha convertit en el centre de la nostra existència. La majoria vivim en la incertesa, incapaços de preveure amb exactitud les conseqüències del bloqueig de l’entitat, i la procurem combatre amb mostres d’unitat i solidaritat, especialment envers els treballadors del banc i les seves famílies. Banderes tricolors als perfils de les xarxes socials,' hashtags' per dir al món, amb el cap ben alt, que som gent honesta.

El Govern en funcions treballa nit i dia. Enmig de la tempesta, els representants dels diferents partits que conformaran el futur arc parlamentari, i que són informats regularment de la situació, es captenen amb una discreció exemplar. Els consellers generals electes, de tots els colors, han demostrat aquests dies un absolut sentit d’Estat, cosa que ens hauria de permetre refermar la confiança en la política i les institucions. Perquè és en moments com l’actual que el lema 'virtus unita fortior' adquireix tot el sentit. Ja hi haurà temps per a la legítima discrepància.

Units, superarem de ben segur aquesta crisi. Siguem conscients, però, que la unió no són només missatges de suport i frases per emmarcar. Que estan molt bé i són molt necessàries, sobretot quan, dia sí i dia també, t’enfrontes amb la mesquinesa de qui n’esperaves suport o, com a mínim, comprensió. Però és molt probable que cadascun de nosaltres, segons les possibilitats que tinguem i el nostre àmbit d’actuació, haguem d’acompanyar amb fets les paraules que estem proclamant als quatre vents.

Dissabte passat, coincidint amb la celebració de la Constitució, el síndic general ens demanava que confiem tots plegats “en aquest extraordinari país”. Confiar en Andorra és confiar en la seva gent i en les seves institucions, en la responsabilitat de la immensa majoria dels ciutadans, en la capacitat d’esforç, en la voluntat de superar-nos i ser cada dia millors. Confiar en Andorra és, en definitiva, confiar en nosaltres mateixos i fer-nos costat. Avui més que ahir. Demà més que mai.