Opinió 30/07/2019

Andorra i l'excel·lència

Té més pes el guany ràpid de l'empresari que l'aposta per la formació d'uns treballadors que són la cara visible del negoci

2 min

De tots és conegut l'aposta d'Andorra pels esports. Les muntanyes, la natura tot és idíl·lic per fomentar i apostar la pràctica esportiva durant l'hivern. No en va, les pistes d'esquí andorranes han acollit les millors competicions mundials de l'esport de la neu. Això demostra la qualitat de les nostres pistes i de la nostra neu. Però i a la primavera i l'estiu?

La lluita per promocionar les nostres muntanyes durant l'època de sol, cada vegada està donant més els seus fruits. Molt dels integrants del grup ciclista UCI Pro Tour han preferit abandonar la ciutat de Girona per estacionar-se a Andorra. Aquí han trobat la tranquil·litat que no tenien a la ciutat dels quatre rius i amb un nivell de vida més elevat. Aquest apropament dels ciclistes professionals, que habitualment se'ls pot veure entrenar per les carreteres del país, cal afegir l'aposta de diferents comuns per les proves ciclistes. Sigui de la mà pública o privada, proves com La Cortals, Els Ports, La Purito, l'Andorra Bike Race, estan dinamitzant, com mai, el panorama ciclista del país. Si deixem les dues rodes per parlar de les proves a peu, passa el mateix. Andorra Ultra Trail, Skyrace Comapedrosa, el circuit Jorma Race, La Sportiva Andorra Trail, entre molts altres, dinamitzen les nostres muntanyes quan el sol és protagonista.

Tota aquesta aposta per l'esport ha de servir per continuar amb la promoció i difusió del que és i ha de ser Andorra. Però, cal conformar-se amb això? O caldria fer un pas endavant, buscant l'excel·lència en allotjaments i en serveis que són punts claus que valoren els visitants?

Segurament el camí implica anar a buscar la valoració màxima dels usuaris, el 10 del Tripadvisor però per això caldria que el personal estigui format, no sigui estacional i estigui motivat per donar el millor de si. Això ara mateix no passa i té més pes el guany ràpid de l'empresari que l'aposta per la formació d'uns treballadors que són la cara visible del negoci.

‘Business is business’, se sol dir, però si volem que Andorra segueixi avançant econòmicament cap a l'excel·lència, cal no oblidar-se d'aquest tercer sector que tant dona a les arques.

stats