L'art com aliat de la salut de les persones

Des de l'1 de novembre, una associació de metges del Canadà recepta visites als museus, i els metges britànics es plantegen receptar cultura com a teràpia

Receptar cultura com a teràpia seguint les passes d'una associació de metges canadencs que des de l'1 de novembre recepten visites als museus, concretament al museu de Belles Arts de Montreal, per a persones amb problemes de salut, físics o psíquics. S'ho plantegen els britànics que ja han tingut alguna experiència en col·laboració amb la Royal Philarmonic Orchestra. I a Catalunya ja es fan cursos al MNAC sobre la relació de l'art amb la salut, concretament per a problemes de salut mental. Es tracta de trobar en l'art el millor aliat de la salut de les persones.

No cura, cert, però ajuda a la millora de determinats pacients, relegant les pastilles a un segon terme. O dit d'una altra manera: canviar la cultura de les pastilles per la cultura de la prevenció i la vida activa, amb la cultura com element essencial. En alguns municipis ja fa un temps que hi treballen i en diuen prescripció social.

Ves per on, la paraula cultura que per als governs sempre ha estat associada i identificada com la germaneta pobra amb dotacions pressupostàries que no els permet fer gran cosa més que pagar nòmines i algun que altre projecte, resulta que, a més d'alimentar l'ànima, té un valor terapèutic que el fa aliat de la salut de les persones.