Els banys del Bernabéu

El partit es jugarà a Madrid. Això sí, sempre que no amenacin en xiular l’himne espanyol si aquest sona abans de l'enfrontament

La final de la Copa Libertadores es jugarà finalment a l’estadi madrileny Santiago Bernabéu. Després de diversos dies en què el futbol argentí ha mostrat la seva pitjor cara, la Conmebol ha decidit que el partit es jugui a la capital espanyola el pròxim 9 de desembre. La competició necessita un vencedor perquè representi el continent al Mundial de Clubs i vist els problemes que s’han originat a l’Argentina, la solució trobada ha estat descentralitzar el partit per evitar més enrenou.

Més enllà de treure tot l’encant del clàssic dels clàssics i alhora donar una alegria als aficionats argentins que viuen a Europa, el més destacat d’aquest partit serà que els que assisteixin a l’estadi podran utilitzar els banys de la catedral blanca. En aquesta ocasió, Florentino Pérez no ha dubtat en oferir l’estadi i això deu voler dir que les obres que el 2012 van impedir jugar la final de Copa del Rei entre el FC Barcelona i l’Athletic de Bilbao ja han finalitzat.

El terreny de joc també estarà en perfectes condicions. Aquell cap de setmana el Real Madrid no juga a casa i podrien aprofitar per cuidar-lo i tenir-lo a punt per als partits de final d’any. Però sembla que la feina feta des de la primavera de 2017 ha donat els fruits esperats. En aquella ocasió l’etern president del club blanc va explicar que tampoc s’hi podia jugar la final de la Copa del Rei entre els blaugranes i l’Alabès perquè el camp estava de nou en obres.

River Plate i Boca Juniors es trobaran un Santiago Bernabéu impecable. Banys nous, terreny de joc en perfectes condicions i no hauran de preocupar-se de posar-se les armilles antibales ni el casc per poder arribar fins a l’estadi sans i estalvis. El partit es jugarà a Madrid. Això sí, sempre que no amenacin en xiular l’himne espanyol si aquest sona abans del partit. En aquest cas, Florentino Pérez diria que els seients de segona graderia del gol nord s'han de canviar i que un parell de baranes en unes escales que cal arreglar.