Opinió 14/04/2016

Amb la carmanyola al carrer

Ens encanta parlar de la conciliació laboral i familiar, de la reducció de la jornada laboral... però encara falta molt camí per recórrer

i
Diana Pérez
1 min

Passi a l’hora que passi pel davant d’aquella empresa, sempre hi ha algú fora. És un lloc on hi treballa molta gent, i en diferents àmbits. Suposo que hi ha una sala de personal, però el cas és que sempre hi ha algú a l’exterior, fumant, xerrant... i menjant. L’altre dia em va sobtar veure un noi que menjava el que duia a la carmanyola, assegut a terra davant la seva empresa. Desconec, repeteixo, si hi ha sala de personal, segurament sí. Però la imatge no deixa de ser xocant. Potser el noi només volia prendre l’aire primaveral.

El cas és que em va fer pensar. Probablement aquest noi podia dinar al menjador de personal, i va preferir fer-ho fora. Però em consta que hi ha empreses que no tenen condicionada ni una sala de personal i els treballadors ho han de fer davant l’ordinador, en el millor dels casos. És a dir, ens encanta parlar de la conciliació laboral i familiar, de la reducció de la jornada laboral... però encara falta molt camí per recórrer. Hi ha treballadors que ni tan sols tenen un lloc condicionat per menjar, però reclamem que la pausa del migdia sigui més petita, o fer horari intensiu. I com? A costa de què? De menjar davant l’ordinador o al carrer?

Des de la desconeixença total, he buscat al Codi de relacions laborals i als reglaments i no he sabut trobat cap apartat on parli de l’obligatorietat de l’empresa a tenir un lloc condicionat com a menjador. I m’he quedat amb el dubte. Sóc jo que no ho he sabut trobar, o realment és que no existeix aquesta obligatorietat?

stats