15 cm

Les mates de cabell ja no es porten. Ni afavoreixen ni són netes. No es tracta de presumir, és qüestió de salubritat. És sentit d’Estat

Ho he fet. Un any sense pelar-me. No ha estat desídia. No ha estat casual. Ha sigut una decisió. Per què? Perquè sí. Ha servit d’alguna cosa? No ho sé, però tinc al barber content. Així és que 15 centímetres després, ha arribat l’hora de passar la tisora. Una decisió intranscendent que de ben segur us importa ben poc –per no dir gens- però que em recorda que de tant en tant s’ha de fer net. No és estètica. És higiene.

Fa un parell de mesos Govern també va anar al barber. La cabellera tapava ulls, orelles i no sé quantes coses més. Una perruca pesada. Com les d’estil 'afro', dels anys 80. Així és que tocava rentar, tallar i pentinar. Perquè som polits. Perquè som al 2015. I perquè som al món. Les mates de cabell ja no es porten. Ni afavoreixen ni són netes. No es tracta de presumir, és qüestió de salubritat. És sentit d’Estat.

Comprovat. La cabellera s’allarga 15 centímetres l’any. I en lustres acaba sent una tofa impossible de portar. Anar al barber és una decisió responsable i necessària. A pesar del que diguin alguns estilistes de cuixé.