Les contradiccions de la Justícia

El fiscal general destaca l'augment de delictes comesos per menors d'edat justament quan hi ha més recursos i mitjans destinats per les institucions als joves

Estem en un món ple de contradiccions. Lady Gaga es passeja amb vel a Turquia i surt nua a Instagram. Volem ser ecològics, naturals i sostenibles, però comprem menjar plastificat en grans magatzems i anem al gimnàs amb una samarreta que promociona begudes alcohòliques; volem ser independents (com a persones), però tenim comptes a totes les xarxes socials. Anem a El Corte Inglés i al costat de David Bisbal i Chenoa hi ha un cd de grans èxits de Rob Hubbard.

Es fa l'obertura de l'any judicial a Andorra i escoltem al president del Tribunal de Batlles demanant confiança en la Justícia al mateix temps que critica la retallada pressupostària. És difícil que puguem confiar en una institució si no té recursos suficients. Mentre, continuarem anant al sinistre edifici de les Columnes que és provisional des de fa 20 anys, es guardaran les proves i documents en caixes de cartró i les causes arribaran a l'avinguda Tarragona d'Andorra la Vella a dalt d'un mamut que caldrà matar amb llances.

El president del Tribunal Superior avala els canvis tecnològics i legislatius per aconseguir una justícia àgil, eficient i propera mentre demana més personal i anuncia un increment de les causes durant l'any 2013. El president del Consell Superior de la Justícia proclama que dels 20 anys que té la Constitució s'han fet més avenços en l'àmbit de la Justícia en els dos darrers des del Govern i el Consell General que no en els divuit anteriors, però el ciutadà té la sensació que els procediments encara són lents i feixucs. El fiscal general destaca l'augment de delictes comesos per menors d'edat justament quan hi ha més recursos i mitjans destinats per les institucions als joves en educació, oci i cultura. Alguna cosa falla.