Ser creïble

Posant en valor la nostra autenticitat, allò que ens defineix com a poble, a través de l'acció i dels fets, és com ens guanyarem el respecte i com projectarem a tot el món una imatge real del nostre país

Em permeto destacar dues entrevistes que he pogut llegir aquests darrers set dies. La primera al 'Diari d'Andorra', Claude Benet, queixant-se que el país ofereix poca autenticitat al turista. L'expressió és meva, però crec que resumeixo el que ens diu el president de Velles Cases Andorranes quan parla de la promoció turística que es fa a Andorra. Claude Benet no se n'està tampoc de criticar la manca de transparència.

La segona entrevista a destacar, la que aquest dilluns oferia l'Ara.ad al periodista català Antoni Bassas, que ens ve a dir que ens preocupem menys per la imatge i més pel que fem, ja que la credibilitat d'un país dependrà dels fets, de la seva acció i que és un error actuar basant-se només en la imatge perquè ens allunya de la realitat.

No tenen cap lligam una entrevista amb l'altra. La primera són respostes d'un home del país, que ha passat per la política, que ha estat ministre i que en l'actualitat està clarament implicat en la conservació del patrimoni d'Andorra. La segona són respostes d'un comunicador reconegut, amb una gran experiència professional i coneixedor del nostre país.

Però les conclusions que se'n poden treure d'una i altra entrevista són similars, perquè posant en valor la nostra autenticitat, allò que ens defineix com a poble, a través de l'acció i dels fets, és com ens guanyarem el respecte i com projectarem a tot el món una imatge real del nostre país.