El dilema sobre el Cirque du Soleil

La ministra no transmet molt entusiasme sobre la continuïtat

Ara per ara la continuïtat dels espectacles del  Cirque du Soleil no està garantit. La ministra de Turisme, Verònica Canals, no ha assegurat la continuïtat de la companyia canadenca i es remet a les properes negociacions i a les possibilitats de trobar alternatives. En definitiva, de les paraules de la ministra no emana un especial entusiasme ni una aposta clara, encara que tampoc ha descartat que es mantingui l'espectacle.

Per la seva banda, el gerent d'Andorra turisme,  Betim Budzaku, no s'ha mossegat la llengua i ha dit que no té "motius per pensar que el circ no pot continuar a Andorra," i si no ho fa "seria només per motius polítics difícils d'explicar". Ha estat molt clar el responsable d'Andorra Turisme, ferm defensor del Cirque du Soleil i que ha presentat unes xifres que avalen l'èxit de l'espectale i la bona acollida que té entre el públic nacional i sobretot en els visitants i turistes.

També és cert que fa molts anys que la companyia canadenca és present en els estius d'Andorra i que en aquests moments no hi ha un espai idoni per ubicar les instal·lacions, un cop s'ha descartat l'aparcament del Parc Central per les incomoditats que suposava per als ciutadans el seu tancament durant un llarg període de temps.

Possiblement hi ha alternatives, això segur, però no és fàcil de trobar-les perquè la marca del Cirque du Solei té un gran prestigi i és un reclam assegurat. La ministra té un important dilema sobre la taula perquè, si finalment decideix un format i un espectacle diferent, corre el risc que la resposta sigui negativa i rebre una allau de crítiques. D'altra banda, també s'ha de comptar que a poc a poc la presència del circ a Andorra comporta un desgast que anirà en detriment del nombre de visitants.

No és una decisió fàcil. Caldrà valorar tots els arguments i tenir la certesa que la decisió adoptada serà la millor. Per a Andorra és vital que els estius tinguin també riuades de gent que ens visita.