Opinió 02/01/2018

Escates de drac

Internet ofereix moltes receptes teòricament senzilles de fer, però sovint costa trobar els ingredients quan el millor seria a l’inrevés: dir què tens a la nevera i que t’expliquessin el que pots cuinar

i
Bru Noya
2 min

Em retreuen sovint la meva nul·la implicació a l’hora de cuinar. Jo ja ho intento, això sí, amb més voluntat que encert. De fet és el propòsit de cada any nou però mai el culmino. Entro al senyor Google per buscar receptes i totes semblen senzilles i fàcils de fer. El problema són els ingredients. No tinc formatge ricotta, espècies de Cajún ni el raig de Cointreau necessari per l’èxit de la preparació. Fins i tot em pensava que ja ni el fabricaven aquest licor.

A vegades tinc sort perquè em donen un equivalent per l’ingredient. Així, podria substituir el ‘self-rising flour’ per una culleradeta de bicarbonat sòdic. El problema és que no tinc ni una cosa ni l’altra. Ni jo, i segur que tampoc el ‘paqui’ de la cantonada que presumeix de disposar de tots els articles que existeixen.

Ja em caldria un GPS per localitzar on venen llavors de sèsam o gingebre. Per d’altres necessitaria fer una expedició a l’Himàlaia, com per una sal especial. Em desanimo perquè encara em sortirà, navegant per Internet, una recepta teòricament econòmica i fàcil, que inclogui pell en tires de serp arbòria africana, escates de drac blanc, lava d’un volcà custodiat per un drac bola de foc xinès i polsim de crinera d’unicorni.

Tan senzill que seria fer el procés a l’inrevés. Poso a l’ordinador els diversos elements que corren per la nevera i el rebost i que em proposin una recepta de la seva base de dades. Si no existeix és una bona idea per una aplicació o per un projecte de joves emprenedors. Al final, i en cas de necessitat, sempre puc invocar la solució en forma de senyora Sirena o de senyor Hacendado i amb el convenciment que els cuiners també han de ser exploradors.

Jo només serviria, i encara, per rentar els plats, i amb Fairy. A més, proposo que, en el proper anunci, en lloc de fer-lo des de Villarriba i Villabajo, poden sortir els d’Alta Tabàrnia i Baixa Tabàrnia.

stats