L'estiu és temps per llegir...

Tot i que quan arriben aquestes dates ens afartem de recomanacions de lectures estivals, és ben cert que al llarg de tot l'any, amb més o menys intensitat i amb una diversitat de temàtiques, llegir es fa imprescindible per alimentar-nos l'ànima

"L'estiu dieu? La vida, la vida està creada tota ella sencera per llegir". La frase no és meva, pertany a un comentari d'un lector anònim en un web que recomana lectures d'estiu posant un determinat èmfasi en aquesta època de l'any com la millor per evadir-nos amb llibres. Al cap i a la fi, ens diu el web, l'estiu és temps per a llegir, perquè llegir també és una mena de viatge.

Tot i que quan arriben aquestes dates ens afartem de recomanacions de lectures estivals, és ben cert que al llarg de tot l'any, amb més o menys intensitat i amb una diversitat de temàtiques, llegir es fa imprescindible per alimentar-nos l'ànima. Perquè la lectura va més enllà d'un passatemps, d'una estona d'esbarjo per a la nostra ment que invertim durant el temps d'oci que ens ofereixen les vacances. Està bé que ho fem a l'estiu, fins i tot amb més intensitat si cal, però no només.

Cert és que probablement hi ha algun tipus de lectures que deixes aparcades per quan disposes de més temps, aquells llibres de Sant Jordi que s'apilen damunt la taula a l'espera del moment oportú, que hi ha lectures que t'empasses millor al sofà o al balancí davant la llar de foc i d'altres estirat a la sorra de la platja mentre sents de fons la banda sonora de la remor del mar, o al jardí després d'aquell xàfec que refresca l'ambient calorós d'una tarda d'estiu, o quan t'aixeques del llit que encara no és de dia i veus clarejar mentre passes les pàgines del llibre... però tots aquests moments són únics, enriquidors, complaents i que, tal com expressa la rotunditat del lector anònim, no deixa cap escletxa al dubte: la vida, tota ella sencera, està creada per llegir.