BLOG GASTRONÒMIC

Les festes nadalenques

Els propers dies de grans àpats, us proposo fer un homenatge a la caloria, perquè el que es menja amb plaer no pot fer gaire mal al cos!

Com cada any, s'apropen les festes de Nadal, plenes d'ocasions per gaudir dels plaers de la bona taula. La tradició vol que l'ideal de felicitat que embolcalla els darrers dies de l'any i els primers del següent assoleixi una de les seves majors i millors expressions entorn d'una taula servida amb les menges més exquisides, acompanyades dels millors vins.

S'imposa, com cada any, avançar-se a les circumstàncies, fugir de la improvisació. Les millors compres nadalenques no solen ser les que es fan a darrera hora, quan els preus s'han multiplicat per dos o per tres en una cursa sense fre.

És preceptiu també aprovisionar el celler d'acord a les pròpies preferències, però també als menús escollits per a l'ocasió.

I és important, de manera especial, escapar d'aquesta espècie d'autodictadura dietètica que sembla que ens imposem al llarg de l'any. L’opulència de la taula nadalenca es porta molt malament amb el sentiment de culpa que embarga no poques persones davant del plaer del menjar i la beguda.

Aquestes reflexions volen ser d'alguna manera un homenatge a la caloria, aquest fantasma de la dieta que ens atrau tant com ens fa patir. El que es menja amb plaer no pot fer gaire mal al cos. I, a més, ja se sap que la millor manera de vèncer la temptació és caure-hi. Almenys durant uns dies a lany!