OPINIÓ

El gol de la seva vida

El noranta per cent de futbolistes professionals estan de vacances, però encara n’hi ha que s’ho juguen tot en una hora i mitja de futbol, calor, nervis i molta d’emoció. La mateixa que han tingut els més de 21.000 aficionats que han vist el partit en directe en la millor entrada de la temporada a Son Moix. S’ho ha pagat, ja que tothom ha pogut riure de felicitat, perquè, a més de tornar a Primera, el Mallorca ha fet el millor partit de la temporada. Bon joc, gran actitud i excel·lent mentalització per afrontar i capgirar un dos a zero en contra del partit d’anada. Com ha quedat palès, el resultat de Riazor haurà estat un poc enganyós, perquè el Deportivo, a Palma, no ha exposat absolutament res, pràcticament ni s’ha acostat a l’àrea i ha pagat molt cara aquesta especulació equivocada de tenir un dos a zero a favor i pensar que ja era equip de Primera abans de començar el partit.

La posada en escena dels mallorquinistes de Vicente Moreno ha estat impecable. Semblava que tot ho tenien estudiat: arribar al descans amb un gol a favor, esperar amb esma l’inici de la segona, fer el dos a zero que empatava l’eliminatòria i arrodonir-ho amb el tres a zero per evitar la pròrroga, que hauria estat un calvari. Tot aquest excel·lent plantejament ha anat de meravella, perquè tots els jugadors han sortit al camp concentrats i més que motivats, però sobretot sense voler marcar el dos a zero abans de fer l’u a zero. Tot l’equip ha mostrat un gran nivell, i segurament ha jugat al cent per cent, però entre tots n’ha destacat un que, a més d’ocupar el lloc del sancionat Pedraza, ha tingut la missió clau de no deixar fer res al Deportivo. Baba, sens dubte, ha estat el millor dels catorze jugadors que ha tret al camp Vicente Moreno, ha fet un desplegament físic espectacular i no solament ha estat clau a l’hora de destruir, sinó que ha pres la pilota essencial del partit: la que ha cedit a Prats perquè fes el gol de l’ascens a Primera. Si era qüestió d’evitar la pròrroga, Prats ha intuït perfectament la jugada i ha marcat el gol de la seva vida.

El Mallorca ha tornat a Primera Divisió fent el millor futbol de la promoció d’ascens, sent superior al Deportivo i tancant una temporada que no oblidarem. Vicente Moreno ho ha aconseguit: de Segona B a Primera en dues temporades i pràcticament amb els mateixos jugadors.