OPINIÓ

Els homes i el feminisme

Palma ha de ser una ciutat lliure, igualitària i sense violència masclista, la qual és una de les principals xacres que tenim al nostre territori. 48 dones foren assassinades arreu de l’estat espanyol el 2017, i les Illes Balears són la comunitat autònoma amb més denúncies per aquest tipus de violència: 26,3 dones per cada 100.000.

Hem d’aconseguir l’equiparació de drets de totes les persones, de tots els grups i/o col·lectius. Aquests dies vivim lluites, iniciatives, concentracions, manifestacions i projectes en la superació del sistema desigual i la fòbia de la diversitat sexual de la nostra societat; aquests han de ser liderats per les dones, però els homes, com a principals culpables d’aquesta situació, ens hem d’exigir el següent:

  • L’anàlisi quotidiana de la nostra actitud, el comportament i les expressions en relació amb la dona i els micromasclismes.
  • La capacitat de veure que el problema no són les dones ni el feminisme, sinó nosaltres i les contínues desigualtats masclistes, les quals encara ara existeixen en el nostre dia a dia, a la feina, a casa, amb els amics, etc.
  • Una actitud d'identificació i implicació amb el conjunt de lluites organitzades pel moviment feminista.
  • L’impuls de l’educació entre iguals i l’experiment col·lectiu de noves masculinitats per a detectar quines són les desigualtats amb què convivim i què no hem d’acceptar.
  • La implicació de les institucions amb polítiques efectives per a aconseguir la igualtat real, que aportin recursos necessaris per a dur-la a terme.
  • La participació activa en totes les accions programades al voltant del 8 de març, un dia de reivindicació i protesta davant les desigualtats, les discriminacions i les violències estructurals que pateixen les dones.
  • El suport a la vaga feminista del 8 de març, que significa una jornada de reflexió col·lectiva que abraça tots els espais del nostre dia a dia. Una vaga que té com a objectiu demostrar, una vegada més, que les dones són imprescindibles perquè el món funcioni.
  • Per tot això, un nou model social, més just, més democràtic i més igualitari.

En un entorn on la violència masclista, les desigualtats de gènere i la fòbia de la diversitat sexual es perpetuen, encara algú es qüestiona la necessitat que els homes ens haguem d'implicar amb el feminisme?

Per una igualtat real, impregnem Palma de feminisme.