OPINIÓ

El líder ha perdut l’encant

Mentre que els equips que ocupen places de descens s'espavilen i comencen a guanyar partits, el Mallorca ja suma sis jornades sense vèncer i ahir ni tan sols aconseguí empatar. Es veu que el líder ha perdut, a més de punts, l’embranzida que li ha permès –encara ara– comandar la classificació. El lideratge, però, podria estar en perill, perquè té perseguidors de cada vegada més a prop. Ahir, a Paterna, en un exercici de clara impotència, el Mallorca tornà a regalar tres punts.

El filial valencianista va ser millor a la primera part; a la segona, es va limitar a defensar-se amb ordre i, fins i tot, creà alguna oportunitat per fer el tres a zero. A l’equip de Vicente Moreno no li serví per a res acaparar la pilota durant gairebé tot el segon temps. Ahir el tècnic valencià va intentar sacsejar l’alineació, però l’estratègia tampoc no li funcionà, ja que, amb el marcador en contra, va haver de canviar els plans en el descans i fer entrar Bustos i Prats per Aridai i Damià, respectivamet.

Hi ha vegades que no entenem els entrenadors, però és evident que ells coneixen millor que ningú els homes que tenen. No ens va semblar gaire lògic que un jugador que darrerament ni tan sols havia estat convocat, Damià, ahir fos titular al centre del camp devora un esgotat Salva Sevilla (ningú no li pot retreure res) i un inoperant Faurlin. Ens crida l’atenció la poca aportació que fa l’argentí tant en el joc de creació com en el col·lectiu. La qüestió és que a Moreno la iniciativa no li va sortir bé ni tampoc no va millorar gaire el rendiment de l’equip.

El València Mestalla va saber tancar bé i va concedir pocs espais davant l’acumulació d’homes a la seva àrea. De l’única manera que podia marcar el Mallorca era a pilota aturada, com així va ser en el llançament magistral de Salva Sevilla. El gol, però, no va ser suficient i els tres punts quedaren a cals valencians.

Ple de victòries a la zona vermella

La jornada d’ahir va sortir rodona als equips que sobreviuen en posicions més delicades. A la fi l’Atlètic Balears aconseguí guanyar a Son Malferit i davant un rival complicat, com era l’Hèrcules. De molt de mèrit foren les victòries del Formentera al camp del Lleida i de la Penya Esportiva davant el Saguntí, tot i que perdia per zero a u. La reacció fou espectacular: un clar tres a u per als de Santa Eulària.