El llit de dalt

Cada cop és més difícil distingir el dia dels Innocents allò que és veraç d'allò que no ho és, perquè hi ha notícies reals que semblen inversemblants

Hi haurà ‘Misión Imposible 6’. Tom Cruise haurà de distingir entre una notícia real i una innocentada als mitjans de comunicació del 28 de desembre. Podrà fer servir mètodes tan qüestionables com els de policia de Chicago, fingir segrestos a l’estil del nuvi de Falete i aliar-se amb el ‘Petit Nicolàs’.

Tot s’hi val quan en una mateixa edició d’un diari conviuen un missatge de SOS trobat en uns mitjons de Primark, l’intercanvi d’alcaldies entre Manuela Carmena i Ada Colau, uns xinesos comprant pots d’aire pur al Canadà, l’empat a l’assemblea de la CUP, les tendències més destacades del 2015 que són el monyo masculí, el gastrobar, la quinoa i la línia de roba de Kanye West, i el nomenament del 2016 com l’Any Internacional del Llegum.

Sense ser Tom Cruise, m’he estat a punt d’empassar que l’heliport serà l’estació central del metro aeri a Andorra i que el centre comercial Pyrénées canvia de nom i es dirà Pirineus. Potser perquè, abans, en el mur del Facebook havia seguit les instruccions per sobreviure a un atac de cor quan estàs sol, havia après que la llengua és el quart senyal per detectar una embòlia i m’havien ensenyat a confeccionar una poció que, bevent-la cinc nits, eliminaria la grassa abdominal.

Una mica més i arribo a creure que una coliflor passada per un 'Turmix' de nova generació és la cura definitiva contra el càncer si no fos perquè havia substituït l’antologia dels Petits Cantors de Viena, baixada de Spotify, per la música de ‘Joc de trons’ que m’havia rescatat del sopor. Però sobretot perquè vaig veure la foto de l’àrbitre del partit de futbol Catalunya-Euskadi aguantant-li la bossa de mà a la Grossa mentre feia la sacada d’honor.

Ja no sé si era un muntatge, una innocentada, art de màgia o de Photoshop, o realment va passar així. Missió impossible. Fins ara em pensava que quan més es veien les limitacions de l’ésser humà era fent el llit de dalt d’una llitera.