Publicitat
Publicitat

La maleta

Cada vegada que marxem de vacances cal fer l’equipatge, que sol ser una tasca pesada ja no només per haver de decidir què ens emportem sinó també de com ho col·loquem incloent-hi els múltiples endolls

Ho deia Ann Sexton en el seu poema ‘La veritat que els morts coneixen’: ‘és juny. Estic cansada de ser valenta’. Doncs això, que som a finals de juliol i jo estic cansat de treballar. És el moment de marxar de vacances.

Però esclar també cal fer la maleta, una tasca tan pesada com escriure fins l’infinit les seqüències de lletres d’un captcha, el test de desafiament i resposta que es fa servir en computació per a determinar quan l’usuari és humà o no. I amb la mateixa cara de Michael Caine a ‘Batman Begins’ començo a passar revista a tot el que haig d’encabir en una maleta de 55x20 centímetres o en el cotxe.

Sort que ja sé que m’he d’emportar les tovalloles de microfibra del Decathlon, que cal posar els mitjons dins les sabates, enrotllar les samarretes, estirar els cinturons en comptes de doblegar-los i utilitzar les fundes de les ulleres per guardar-hi coses. Entre l’experiència acumulada, internet, i els tutorials de Youtube sóc com un estratega del Tetris aplicat a l’equipatge. Malgrat que cada any m’emporto més coses. Abans amb un producte antimosquits n’hi havia prou. Però en necessito un contra el mosquit tigre, un altre pel que transmet el paludisme i un tercer per la variant culex. Això farà que el volum de la farmaciola augmenti considerablement i que al final m’acabi enduent més accessoris que roba.

Perquè també hi ha els carregadors. El de l’ordinador portàtil, el del mòbil, el del mòbil per al cotxe –si en vull llogar un quan arribi al meu lloc de vacances-, el de l’iPad i el del llibre electrònic. Em miro els cables enroscats com si fossin serps en el cistell d’un faquir a Jaquir i amb l’estranya sensació que se m’oblida alguna cosa. Sempre se m’oblida alguna cosa. Sempre. Quan arribo disposat a passar les meves vacances i desfaig la maleta sabré el que és: l’adaptador d’endolls internacional.