OPINIÓ

El millor resultat per al partit més solidari

Dani Rodríguez, Abdon Prats, Leo Suárez, Pervis Estupiñan, Salva Sevilla... i podríem continuar anomenant tota l’alineació i els suplents. Aquest dijous vespre, el Mallorca possiblement haurà fet la millor primera part de la temporada i qualque estona de la segona. Si diuen que el futbol, de fet, l’esport de competició d’alt nivell, és un estat d’ànim, estarem d’acord que els futbolistes dirigits per Vicente Moreno han sortit al camp amb la convicció, mentalitat i un gran nivell competitiu com feia temps que no vèiem a Son Moix.

Els minuts inicials i durant gairebé tota la primera part han estat d’una intensitat extraordinària: d’allò que en diuen "pilotes dividides" o "duels individuals" han afavorit en tot moment els mallorquinistes. La passada d’Abdon Prats a Leo Suárez, que ha acabat en l’1 a 0, l’hauria firmat qualsevol jugador que fos de nom Xavi, Iniesta o Messi. Possiblement haurà estat el detall tècnic més important o més destacat de la carrera del jugador d’Artà. El dos a zero, obra de Dani Rodríguez, sens dubte també podria dur el nom de qualsevol figura de Primera Divisió, la categoria en què el Mallorca voldria competir la temporada que ve. Ja ha fet la primera passa perquè sigui ver i el resultat és més que bo, sobretot perquè l’equip no ha encaixat cap gol, un detall que és clau en aquest tipus d’eliminatòries. Per tant, la consigna ha estat obeïda al peu de la lletra per uns jugadors que davant l’Albacete han competit al cent per cent i amb un esperit solidari més que destacable. Si juguen de la mateixa manera al Carlos Belmonte diumenge que ve, tindran moltes possibilitats de continuar endavant en aquesta dificilíssima promoció d’ascens.

Comentari a part es mereix l’afició barralet, que ha comparegut a Son Moix per contribuir a la millor entrada de la temporada. Més de 16.300 espectadors han donat color a un estadi que feia temps que no bategava amb el seu equip. La mentalització inculcada pel cos tècnic ha servit perquè el Mallorca no hagi comès les mateixes errades que en els enfrontaments de la lliga. Evidentment, el partit de tornada no serà el mateix, però ara és l’Albacete qui haurà d’exposar molt més i que davant els seus aficionats canviarà el tarannà que hem vist a Palma. De moment, però, haurà de fer dos gols per empatar l’eliminatòria que els mallorquinistes tenen més que encarrilada. El desenllaç de tanta incògnita: diumenge que ve a partir de les nou del vespre.