Un nou conservatori per al Pirineu

A partir del curs 2015-2016, tindrem un nou conservatori en conveni amb la Generalitat i amb tres seus (Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell). Serà el primer conservatori català de l'eix transversal en amunt.

Juli Gendrau, Albert Piñeira i Albert Batalla

Després de 2 anys de feina discreta, finalment fem realitat el projecte de Conservatori de Música dels Pirineus. A partir del curs 2015-2016, tindrem un nou conservatori en conveni amb la Generalitat i amb tres seus (Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell). Serà el primer conservatori català de l'eix transversal en amunt.

Aquest projecte no neix del no res, sinó d'experiències prèvies de col·laboració en l'àmbit musical (com el Festival de Música Antiga dels Pirineus) i sobretot en base a les tres escoles de música de les capitals del Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell, que sumen més de 1.000 alumnes i una de les ràtios més altes d'alumnes de música per habitant.

Aquest és un projecte de suma (ajuntaments, escoles de música i Generalitat); un projecte innovador (amb classes a distància, ús de les noves tecnologies, flexibilitat d'horaris i coordinació entre diferents centres); i sobretot, un projecte territorial, que permetrà cursar el grau professional de música a casa nostra i generarà un impacte positiu a nivell cultural i educatiu.

Tindrem una oferta potent i de qualitat: 6 cursos amb 30 places per curs i 23 especialitats amb la majoria d'instruments clàssics, tradicionals i de cobla.  

Tot això permetrà obtenir una titulació oficial al final de l'itinerari educatiu, compaginar millor els ensenyaments de règim general amb la música, reduir l'abandonament dels alumnes i donar oportunitats a la gent del territori que es vol dedicar professionalment a la música. 

Les tres notes del logotip del nou conservatori –que representen les tres ciutats– són l'inici d'una nova partitura que comença a sonar i que es sintetitza entres elements: col·laboració, territori i cultura. 

Juli Gendrau, Albert Piñeira i Albert Batalla 

Alcaldes de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell